Növények depresszió ellen

Ha úgy érezzük, hogy a kedélyünk rossz, nyomottak, kedvetlenek és letörtek vagyunk, érdemes kipróbálni bizonyos növényeket. Vannak, amelyek elfogyasztva, vannak, amelyek aromaterápiás összetevőként fejtik ki jótékony hatásukat.

Fodros kell depresszió ellen

Rengeteg benne a magnézium, ami fontos ahhoz, hogy az agyban megfelelően menjenek végbe az energiát biztosító biokémiai reakciók. Nem véletlen, hogy a klinikai depresszióval diagnosztizált emberek között nagyon sok a magnéziumhiányos.

Lila burgonya

Az ilyen fajtájú krumpliban található antioxidánson segítenek csökkenteni azokat a sejtszintű gyulladásos folyamatokat, amelyek többek között a rossz hangulatért is felelősek. Ezen felül jódban is gazdagok, ami segít stabilizálni apajzsmirigyhormonjait.

Depresszió ellen koktélparadicsom

A paradicsomban sok a likopin nevű fitonutriens, amely antioxidáns és gyulladásgátló hatású. Ez az anyag a héjban található, éppen ezért a legjobb, ha koktél-vagy cseresznyeparadicsomot eszünk, így fogyasztjuk ugyanis a legtöbb héjat.

A paradicsomban lévő likopin gyulladáscsökkentő hatású, szorongás stressz depresszió növények
A paradicsomban lévő likopin gyulladáscsökkentő hatású

Fekete szemű bab

Folsavban rendkívül gazdag - szakértők szerint pedig a folsav szerepet játszik a dopamin és a szerotonin termelődésében. Ezeknek a hormonoknak a hiányában pedig sokkal feledékenyebbek, érzékenyebbek vagyunk, könnyebben dühbe gurulunk és kevesebbet alszunk.

Oregánóval a depresszió ellen

A benne található savfélék sikerrel veszik fel a harcot a depresszióval, a kimerültséggel és levertséggel.

Hasznos tippek a szorongás leküzdéséhez Mindenki szorong, ha valós vagy vélt veszélyt érzékel. Sőt, az tart életben és kényszerít biztonságos viselkedésre, hogy el akarunk menekülni, ha ijesztő dolgokat fedezünk fel. A feszült érzés azonban néha túlmegy az egészséges határon. És akkor valamit tenni kell.

A kamilla igazi csodaszer

Sok benne a quercitin, ami nyugtató hatású - nem véletlen, hogy már a kamillatea illatának belélegzésétől nyugodtabbnak érezzük magunkat. Párolgathatjuk is a főzetét, de teaként fogyasztva is jótékony hatású.

Forrás: rodalesorganiclife.com

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +31, +36 °C
Minimum: +13, +23 °C

A napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, ezekből helyenként zápor, zivatar kialakulására kell készülni. Mérsékelt lesz az északi szél, 31, 36 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Vasárnap nem érkezik front, ismét az országos kánikula jelenti a veszélyt. Fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata, magas a kiszáradás veszélye. Többeknél migrén léphet fel, csökken a koncentrálóképesség. Megszaporodhatnak az emésztési problémák. A hőérzet több fokkal a mért értékek felett alakul. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)