A celebek és a vekker miatt stresszelünk?

Olykor ön sem tudja, mitől húzta fel magát annyira? Gondolta volna, hogy a vekker, a rendezetlen hálószoba, de még a celebhírek is stresszt okozhatnak? Bemutatjuk a legmeglepőbb összefüggéseket és kezelési módjaikat!

Sokan úgy gondolják, hogy a munkahelyen csak a főnök miatt kell aggódnunk, ám ez nem így van. Munkaidőben ugyanis a legtöbb időt nem vele, hanem a kollégákkal töltjük, így a stressz miatt is őket okolhatjuk. Kutatók szerint azonban különleges praktikákkal kezelhető a munkahelyi feszültség. Például, amikor csak lehetséges, kezdeményezzen beszélgetést a kollégákkal, mosolyogjon rájuk, vagy dicsérje meg valamelyiküket, ez után pedig konkrétabb témákra is rá lehet térni. Amikor pedig a munkáról beszél kollégáival, legyen világos és közvetlen, és mindig adjon visszajelzést.

Nem csak a munkahelyen húzhatja fel magát az ember , hanem saját otthonában is. Aki valaha is átélte már, hogy kutyája egész éjszaka ugatott és nem hagyta aludni, nem kell magyarázni, mennyire felmegy a pumpa, akkor is, ha tudjuk, a kutya az ember legjobb barátja. Ilyenkor gondoljon arra, hogy, bár néha kis kellemetlenséget okoz, összességében sokkal boldogabbá és nyugodtabbá teszi az ember életét egy házi kedvenc. Így ha legközelebb hajnali háromkor szeretne játszani önnel, azonnal bocsásson meg neki!

Rendezett hálószoba, nyugodt ébredés

Nyugalmunk érdekében egyébként fontos odafigyelni otthonunkra, különösen a hálószobára. Kutatások ugyanis bebizonyították, hogy a rendetlen hálószoba szorongást és enyhe depressziót is okozhat. Így, ha minden reggel beágyazunk, az idegeinkre is megnyugtatóan hat.

Emellett tanácsos ébresztőóránkat is felülvizsgálni. Tudományos tanulmányok szerint, ha túl hangos, idegesítő hangra ébredünk, az sok energiát kivesz belőlünk és egész nap ingerlékenyebbek lehetünk. Ezért tanácsos olyan ébresztőhangra váltani, amely diszkrét és megnyugtató, ez ugyanis már reggel oldja a stresszt. A hálószoba mellett a fürdőszobában is felidegesíthetjük magunkat. Előfordult már önnel, hogy a tükör előtt állva teljesen elkeseredett, amikor hatalmas ráncokat, csíkokat fedezett fel magán? Erről bizonyítottan a fürdőszobai világítás tehet, így stresszmentesebben indulhat a reggel, ha lecseréli az izzókat.

Facebook és a celebek

Manapság divat mindenért a közösségi oldalakat hibáztatni. Az azonban tény, hogy az ottani üzenetek, posztok jelentősen befolyásolhatják érzelmeinket, hangulatunkat. Az pedig, ha hiába várunk egy új üzenetet, kommentet, kifejezetten nyomottá tehet minket. Ilyenkor érdemes más tevékenységre váltani: olvasni, filmet nézni, vagy sétálni egyet.

Kutatók azt is kimutatták, hogy a celebekről, illetve gyilkosságokról, bűntényekről szóló hírek olvasása is stresszt okoz, főleg azokban, akiknek nem mennek a legjobban a dolgaik. Ez persze nem jelenti azt, hogy néha ne lenne szórakoztató átlapozni egy magazint, de a szabadidő aktív eltöltése jobbat tesz lelkünknek.

)
Megújult a HáziPatika! (x)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +14, +19 °C
Minimum: +3, +11 °C

A napos időszakok mellett időnként megnövekszik a felhőzet, de számottevő csapadák nem valószínű. Élénk északnyugati szél mellett 14, 19 fokig melegszik a levegő. Kedden front nem érkezik, a szeles idő azonban további panaszokat okozhat. Fejfájás és keringési panasz léphet fel, egyeseknél alvásproblémák is megjelenhetnek. A szél ingerlékenységet, nyugtalanságot is okozhat, csökkenti az érzett hőmérsékletet. A napsütés hatására azonban javulhat a hangulat. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: