Tilos túl sovány modellekkel reklámozni!

Izraelben törvénybe iktatták: nem lehet túl sovány modellekkel reklámozni. A törvényalkotók azt remélik, ezután az egészségesebb modelleket tekintik majd példaképnek a fiatal lányok.

Egy új, izraeli törvényi betiltotta, hogy túl vékony modellekkel reklámozzanak. Céljuk ezzel az étkezési rendellenességek terjedésének megállítása. A reklámoknak emellett fel kell fedniük azt, ha olyan retusált képeket használnak a modellekről, melyek a nőket és a férfiakat még vékonyabbnak tüntetik fel - tájékoztatott a Fox News.

A törvény előírásai szerint a modelleknek minden munkájuk előtt három hónaposnál frissebb orvosi igazolást kell bemutatniuk az egészségi állapotukról - ebben pedig annak is szerepelnie kell, hogy nem számítanak túl soványnak (alultápláltnak) az ENSZ Egészségügyi Világszervezetének (WHO) standardjai szerint.

A rendelkezés, melyet hétfőn fogadtak el, az első olyan próbálkozás a kormány részéről, mely a törvény erejével próbál fellépni a divatipar által előidézett étkezési rendellenességek és az extrém vékonyság idealizálása ellen. Ez a rendelet példaként szolgálhat más, az elsősorban fiatal nők körében 'divatos' anorexia, bulémia terjedésével küszködő ország számára.

A törvény támogatói úgy nyilatkoztak: remélik, hogy ennek eredményeképp egészséges modelleket fognak alkalmazni a helyi reklámokban, és felhívják a figyelmet a digitális trükkök világára, melyek a már amúgy is sovány modelleket illúzióba illő alakokként ábrázolják.

Bár ez az első ilyen törvény, hasonló szabályozásra több országban is találhatunk példát: a milánói és a madridi divathéten sem szerepelhetnek olyan modellek, akik BMI-je egy bizonyos szám alatt van.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +33, +38 °C
Minimum: +15, +23 °C

Sok napsütés várható, a kevés gomolyfelhőből csapadék nem alakul ki. Már az éjszakák sem hoznak kellő felfrissülést, napközben pedig 35 fok körüli hőség várható, néhol 38 fok is lehet. Szerdán hőségre kell készülni, front nem érkezik. Egyre gyakoribbak az alvászavarok, napközben pedig sokan nyűgösek, idegesek a kialvatlanság miatt. Az időseket és a szívbetegeket nagy terhelés éri, de az egészséges szervezettel rendelkezők is nagy igénybevételre készüljenek. Fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata, a déli órákban lehetőség szerint javasolt árnyékos, hűvös helyre húzódni! A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)