Speciális terápiás gyűrű pánikbetegeknek

A pánikbetegséggel és szorongással küszködők számára kifejlesztett internetes terápiás rendszer eredményes kommunikációt biztosít a betegek és az egészségügyi személyzet között - állítják tajvani kutatók.

Napjaink felgyorsult életritmusa, a társadalom iparosodása és a digitális technológia térhódítása mind-mind hozzájárul a szorongás, a depresszió és a kényszeres zavarok egyre gyakoribbá válásához.

A pánikbetegség nehezen diagnosztizálható, de számos beteg krónikus állapotként éli meg és egyre gyakoribbak lesznek emiatt a kórházi kezelések. A pácienseknél jelentkezhet rettegés, szédülés, mellkasi fájdalom, légszomj, szívdobogásérzés, amelyek a szívinfarktus vagy az asztmás roham tüneteit utánozzák. A pánikbetegek a szorongás elkerülésére gyakran korlátozzák napi tevékenységeiket, kialakulhat náluk szerfüggőség vagy depresszió is.

A tajvani Nemzeti Chen Kung Egyetem kutatói a tajvani Chi-Mei Egészségügyi Központ pszichiátereivel együttműködve egy olyan rendszer fejlesztésén dolgoznak, amely forradalmasíthatja az egészségügyi ellátást.

Egy gyűrűként viselhető eszköz méri a bőr hőmérsékletét és vezeték nélküli interneten továbbítja az adatokat. A rendszer segítségével az egészségügyi dolgozók kommunikálhatnak a betegekkel, akik kérdéseket tehetnek fel és letölthetnek vonatkozó anyagokat. A betegek saját adataikat és értékelésüket is feltölthetik az adatbázisba. A bőr hőmérséklete jól jelzi a páciensek érzelmi állapotát.

"Amikor a betegek megtanulták a gyors relaxációt, képesek voltak gyorsan enyhíteni a pánikbetegség tüneteit" - számoltak be a szerzők az International Journal of Business Intelligence and Data Mining folyóiratban. "A következő lépésben olyan rendszert szeretnénk kialakítani, amely számítógép helyett mobiltelefonon is működik."

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +30, +40 °C
Minimum: +16, +24 °C

Megnövekszik a felhőzet, de napos időszakok is lesznek. Egy hidegfront mentén délutántól nyugat felől egyre többfelé számíthatunk záporra, zivatarra. Keleten még marad a hőség. Megerősödik, helyenként viharossá fokozódk a délnyugati szél, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30, 40 fok között alakul. Pénteken eleinte a hőség jelenti az igénybevételt, majd egy érkező hidegfront miatt fokozódik a terhelés. Erős fejfájás, migrén jelentkezhet, romolhat a keringési rendszer betegségeivel küzdők és a szívbetegek állapota. A kinti programok során az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: