Pszichiátriai konferencia Debrecenben

A magyar pszichiátriai szakma legjelentősebb tudományos rendezvényének 2012. január 25. és 28. között Debrecen ad otthont.

A Magyar Pszichiátriai Társaság XVII. Vándorgyűlésének tudományos programja, a 2011-es témák folytatásaként, a "Test, Lélek, Család, Közösség - A fejlődő pszichiátria határai" címet viseli.

A háromnapos esemény tudományos programjában az agykutatás új irányvonalai, a pszichoterápia kihívásai, a családok, a közösségi hálózatok, a lakóhely közeli ellátások, a pszichiátriai ellátás közösségi irányba történő átalakulásának nehézségei mellett szintén kiemelt figyelmet kapnak a hazánkban népbetegségnek számító szív- és érrendszeri betegségek és a cukorbetegség lélektani és pszichiátriai vonatkozásai, valamint az addiktológiai problémák és mentális zavarok.

A konferencián a hazai pszichiátriai szakma legfrissebb eredményei és aktuális problémái mellett természetesen kiemelt figyelmet kap a nemzetközi együttműködés is, a Pszichiátriai Világszövetség (WPA), a WHO és az Európai Unió hazai és nemzetközi kiemelt előadóinak a részvételével.

A 2011-es szakmai munka folytatásaként jelennek meg a rendezvény programjában a magyar soros elnökség ideje alatt elfogadott, a Lelki Egészség és Jólét Európai Paktuma Tanácsi Következtetésének folytatásához, az úgynevezett Közös Akció (Joint Action) kiemelt prioritásaihoz, és annak előkészítéséhez kapcsolódó témák is.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +11, +16 °C

Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhk is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett időnként megnövekszik a felhőzet, elvétve egy-egy zápor kialakulása sem zárható ki. A szél napközben mérsékelt nyugati lesz. Hajnalban 11, 16 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció