Nemek gyengeségei

A kamaszlányok hajlamosabbak a depresszióra és a szorongásos betegségekre, mint a fiúk, mivel az agy véráramlása intenzívebb az esetükben - derül ki a University of Pennsylvania friss kutatásából, amely a napokban került publikálásra.

Az agy véráramlása köztudomásúan intenzívebb a felnőtt nők, mint a férfiak esetében, a helyzet azonban jóval árnyaltabb, ha tinédzserekről van szó.

A nők a depresszióra, a férfiak a skizofréniára hajlamosabbak

"Általánosságban véve elmondhatjuk, hogy a nők hajlamosabbak a pubertás során kiemelt szerepet kapnak" - összegezte a lényeget Theodore Satterthwaite professzor, a kutatás vezetője.

A férfi és a női agyat megkülönböztető jellegek legnagyobb része a pubertás során alakul ki, és a jelek szerint a megnövekedett ösztrogénszinttel hozhatók összefüggésbe. A tesztoszteronszint növekedése, ezzel szemben, elsősorban a skizofréniért lehet felelős, ha mentális zavarokról van szó.

A szakember szerint fontos, hogy további tanulmányok szülessenek a pubertás során történő változásokról az agyi véráramlással összefüggésben, mivel ez segíthet a különféle mentális betegségek felismerésében és kezelésében, de akár a megelőzésben is.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +30, +40 °C
Minimum: +16, +24 °C

Megnövekszik a felhőzet, de napos időszakok is lesznek. Egy hidegfront mentén délutántól nyugat felől egyre többfelé számíthatunk záporra, zivatarra. Keleten még marad a hőség. Megerősödik, helyenként viharossá fokozódk a délnyugati szél, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30, 40 fok között alakul. Pénteken eleinte a hőség jelenti az igénybevételt, majd egy érkező hidegfront miatt fokozódik a terhelés. Erős fejfájás, migrén jelentkezhet, romolhat a keringési rendszer betegségeivel küzdők és a szívbetegek állapota. A kinti programok során az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: