Mégsem segít a halolaj a szellemi hanyatláson

Kutatók megcáfolták azt a feltételezést, amely szerint a halolaj rendszeres fogyasztásával megelőzhető a demencia, azaz a szellemi leépülés.

Kutatók szerint a halolaj kiegészítők szedése a demencia megelőzésének reményében, csupán időpazarlás. A tudósok ezúttal az összes rendelkezésre álló, megbízható adatokat tekintették át ennek megállapítására - írja a BBC .

Az omega-3 zsírsavat tartalmazó táplálékkiegészítő ugyanis nem bizonyult hatásosabbnak, mint a placebo a demencia megelőzésében. A vizsgálatba összesen 3500 személyt vontak be. A jelenlegi tanulmány 3,5 éves utánkövetés alatt készült, tehát azt nem bizonyítja, hogyha valaki ennél több ideig szedi a halolaj kapszulát, az nem hatásos.

Megállapították, hogy azok, akik omega3 zsírsavban gazdag kiegészítőket szedtek, nem értek el jobb eredményt a memóriateszteken, nem voltak jobb mentális állapotban, mint azok, akik placebot kaptak. Ugyanakkor a szakemberek leszögezik, hogy a hal, amely az egyik legfőbb forrása az omega-3-nak, igen fontos az egészség megőrzése érdekében.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +33, +38 °C
Minimum: +15, +23 °C

Alig lesz felhő az égen, strandidőre készülhetünk. Csapadék nem lesz. A Dunántúlon élénk lökések kísérik a délies szelet, a legmelegebb órákban 33, 38 fokot mérhetünk. Csütörtökön még frontmentes marad az idő, de fokozódik a hőség, ami extrém terhelést ró még az egészségesekre is. Gyakoriak az alvászavarok, napközben pedig kábaság, tompaság léphet fel. Gyakori a migrén, az arra hajlamosak keringési problémákat és emésztési panaszokat is tapasztalhatnak. A déli órákat ajánlott árnyékos, hűvös helyen tölteni. A légszennyezettség magas, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)