Autisták találkozója

London, 2007. augusztus 22. (MTI) - Az angliai Radstockban immár harmadik alkalommal jöttek össze találkozóra augusztusban angol és amerikai autisták.
Az utóbbi években mindkét országban több autista szervezet jött létre. Céljuk, hogy elfogadtassák magukat "normális" embereknek, akik nem alacsonyabb rendűek, nem betegek, és nem tekinthetők fogyatékosnak sem.
"Az autistát egy másik emberi variánsnak tartom. Ezzel együtt igaz, hogy mások különbözőnek tekinthetnek bennünket, másképp viselkedünk és ebben lehet diszkriminációs kockázat. Például egy állásinterjúnál lehetnek nagyszerű referenciáink, de ha nem tudunk a kérdező szemébe nézni, valószínűleg nem mi kapjuk meg az állást" - mondta el a találkozó egyik résztvevője a Corriere della Sera című olasz napilapnak.
Egy másik azt sérelmezte, hogy már-már gyilkosságokat is az autizmus számlájára írnak, mint ahogyan ez megtörtént a virginiai egyetemen történt vérfürdő után.
"Mi is olyanok vagyunk, mint mások. Vannak közöttünk jók és rosszak, ugyanazok az erkölcsi normáink és a büntetéstől való félelmeink" - tette hozzá.
Az angliai AFF-nek (Autist Freedom Front) 20 ezer tagja van. A szervezet nem akar hallani gyógyszerekről, preventív programokról, bizonyos zavaraikkal kapcsolatos genetikai kutatásokról, és főleg nem a születés előtti diagnózisokról, a genetikai szelekcióról. Csak a megismerést és a párbeszédet tartja a járható útnak.
A nemzetközi Autism Network és az AFF az internet által biztosított "szabad levegőt" használja ki, ahol lehet dialógust folytatni közvetlen érintkezés nélkül. A Front a hálón pólókat is kínál a következő feliratokkal: "Ember vagyok, nem rejtély", "Az, hogy nem sikerül beszélnem, nem jelenti azt, hogy nincs mondanivalóm".
Radstockban nem fogadtak külső szakembert. Autisták csinálták az összejövetelt autistákért. Garantálták a csendet annak, aki csendet akart, senki sem volt köteles bemutatkozni, vagy másokkal ismerkedni, tilos minden "szocializálási" kísérlet. Nem véletlen, hogy a találkozó elnevezése Autscape ("autista vészkijárat") volt.
(MTI-Panoráma)

Életmódváltók: "a nyári alak télen készül"

További cikkek
Kapcsoldó és aktuális cikkek
Olvassa el aktuális cikkeinket
45 felett: a kellemetlen együttlétek okaiKellemetlen együttlétek

45 felett: a kellemetlen együttlétek okaiA nők több mint fele tapasztal kellemetlen panaszokat

5 izom kell ahhoz, hogy ne pisiljünk beGátizom

5 izom kell ahhoz, hogy ne pisiljünk beA medencetájéki izmok mellett szükséges a farizmok, a belső és külső combizmok erősítése is

Mire figyeljen egy 40 feletti férfi?Helyzetura

Mire figyeljen egy 40 feletti férfi?Egy negyvenes férfi élete egyik legaktívabb korszakát éli

Fájdalom: nem mindig jó a pihenésFájdalom

Fájdalom: nem mindig jó a pihenésLüktető fej, sajgó hát, kínzó izomláz - a fájdalomnak sok fajtája létezik, amellyel mindenki találkozik néhányszor életében

Meglepő, mi mindent gyógyít a vízGyógyvizek

Meglepő, mi mindent gyógyít a vízErősíti az immunrendszert, harmonizálja a testi szabályozó funkciókat

Elődeink kétszer is aludtak éjszakánkéntAlvás

Elődeink kétszer is aludtak éjszakánkéntAz ipari forradalom előtt még másképp aludtunk

Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Kettős front

Maximum:
0, +6 °C
Minimum:
-5, 0 °C

Hazánkban kedden délelőtt általában borult lesz az ég, a Dunántúlon azonban helyenként elvékonyodhat a felhőzet, és néhol előbukkan a nap.

Egészséget befolyásoló hatások:
gyenge

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag