+10° - +26°
Nincs front

Nem vonzó az "átlagon felüli" férfi

HáziPatika

Azt gondolnánk, hogy az okos, laza és jóképű férfiaknak van a legnagyobb esélye párt találni. Egy nemrégiben készült tanulmány szerint azonban ez egyáltalán nem igaz.

Úgy tűnik, az intelligencia, a gondtalan életszemlélet vagy a férfias külső csak addig jelent előnyt párkeresési fronton, amíg az adott férfi nem rendelkezik "túl nagy mértékben" ezekkel a jó tulajdonságokkal. Egy tanulmány szerint ugyanis a nők kisebb eséllyel randevúznak olyan férfival, akit túl okosnak, túl lazának vagy túlságosan jóképűnek tartanak.

Mennyit számít az intelligencia és a külső?

A Nyugat-Ausztráliai Egyetem kutatói 214 hallgatót kértek fel egy kérdőív kitöltésére. A kérdések főként arra irányultak, hogy a válaszadó milyen tulajdonságokat talál vonzónak egy potenciális társban.

vonzalom, nő, férfi, randi, vonzó tulajdonságok, érdeklődés
Nem biztos, hogy a legokosabb vagy a leglazább férfit választják a nők. Fotó: 123rf

A kitöltőknek négy tulajdonságot - a vonzó külsőt, az értelmi képességeket, a kedvességet és a lazaságot - kellett rangsorolniuk. Ennek lényege az volt, hogy egy adott tulajdonság meglétének mértéke alapján mennyire találnák vonzónak a leendő partnerüket.

A résztvevők ezután egy "legkevésbé sem vonzótól" a "rendkívül vonzóig" terjedő hatos skálán kellett rangsoroltak képzeletbeli partnereket. Értékelniük kellett egy olyan férfit, aki 1 százalékkal kedvesebb, okosabb, jóképűbb vagy lazább az átlagnál. Majd osztályozták azokat is, akik 25, 50, 75, 90 és 99 százalékkal vannak az átlag felett a felsorolt tulajdonságok tekintetében.

Miért érzünk valaki iránt intenzív vonzalmat, és miért hagy hidegen, sőt taszít valaki más? Összegyűjtöttük azokat a tudományosan igazolt módszereket, amelyekkel a férfiak vonzóbbnak tűnhetnek a nők számára. Ha kíváncsi rájuk, kattintson ide!

A "túl jó" már nem érdekes

A kutatás eredményei szerint minél nagyobb mértékben rendelkezett a fenti tulajdonságokkal a képzeletbeli partner, annál vonzóbbnak tartják - de csak egy bizonyos szintig. Az elképzelt férfi ugyanis a legtöbb nőnek már nem volt vonzó, ha az egyes tulajdonságaiban 90 százalék fölötti értékkel magasodott az átlag fölé.

Tehát bármennyire is irigylésre méltónak gondolnánk, úgy tűnik, a párkeresés területén inkább hátrányból indul az, aki "átlagon felüli" tulajdonságokkal rendelkezik. A nők ugyanis nem szívesen randiznak a túl vonzó, túl okos, túl kedves vagy túl laza férfiakkal.


Forrás: menshealth.com

Értékelje a cikket!

2010.01.02.óta udvarol nekem estrella -a nevével ellentétben férfi csak nem akarom a nevét felfedni- azt állítja, hogy jót akar nekem és szeret ennek ellenére folyamatosan destruktív jelzőket dobál rám -munkakerülő, munkanélküli, kövér vagyok, rondák a ruháim, nem vagyok szalonképes stb.- ennek ellenére nem tudok megszabadulni tőle, lecseréltem a telefonszámom és az újat is megszerezte valahonnan. De történt valami mert szeptember kilencedikén egy fél napot eltöltött velem úgy, hogy nem bántott és normálisan viselkedett -fizikailag is- Miért ragaszkodik hozzám valaki amikor azt mutatja, hogy nem szeret?

Kedves kérdező! Azt javasolnám, hogy ez a férfit mindenképpen iktassa ki az életéből, és lépjen fel erélyesebben ha nem érti meg a szép szót. Azt nem igazán értem, hogy miért találkozott, és töltött le vele egy fél napot azok után ahogy Önne...

További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Nincs front

Maximum:
+21, +26 °C
Minimum:
+10, +15 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt a szélvédett tájakon csak lassan szűnik a párásság, máshol napos idő lesz.

Egészséget befolyásoló hatások:
gyenge

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag