Mi zavarja igazán a férfiakat?

A közvélekedés szerint a nők számára fontos igazán a nyugodt és biztonságos családi fészek, a férjek pedig amellett, hogy gondoskodnak az anyagiakról, ennek kényelmét élvezik leginkább. Lehet, hogy a férjek sokkal érzelmesebben gondolnak a házasságukra, csak titkolják?

A hosszú házasságokban egészen másféle reakciókat válthatnak ki a felmerülő problémák a feleségekből és férjekből egy új tanulmány szerint. A kutatók 722 párt kértek meg - akik átlagosan 39 éve házasok -, hogy beszéljenek a házastársuknak a gondokról, amelyek foglalkoztatják őket. A férfiakat és a nőket is arról kérdezték, hogy a házastársuk elfogadja-e a problémáikat vagy vitatkozik velük, ami feszültté, idegessé teszi őket.
A jelentés szerint, amikor családi problémák merültek fel, a feleségek inkább aggodalomról, szomorúságról és csalódottságról számoltak be. Ezzel szemben a férjek csak frusztrációt éreztek, hogy azt a támogatást, amit a feleségüknek adtak, vajon visszakapják-e.

Szerencse, vagy komoly munka a boldog házasság?

Sokan biztosak abban, hogy nem létezik hosszú, boldog házasság, sokan pedig egész életükben erre várnak. Dr. Belső Nóra pszichiáter szerint egyértelműen létezik, csak nem abban a formában, amelyben a legtöbben képzelik. Kattintson, VideóRendelő!

"Azok a férfiak, akik erőteljesen támogatják a feleségüket, ezt a frusztrációt érezhetik, ha úgy vélik, hogy inkább más tevékenységekre kellett volna koncentrálniuk az energiájukat" - állítja a tanulmány szerzője, Deborah Carr, a New Brunswick-i Rutgers University szociológia professzora.

Szerinte a férfiak nem igazán akarnak ilyesmiről beszélni, vagy túl sok időt töltenek azzal, hogy ezen gondolkodjanak. A legtöbbször nem akarják kifejezni érzelmi sérülékenységüket, míg a nők sokkal otthonosabbak a szomorúság, a nyugtalanság kifejezésében.

A nők nyugodt, biztonságos családi fészekre vágynak

A nők nyugodt, biztonságos családi fészekre vágynak

Az eredmények arra utalnak, hogy részben a párok kora is hatással lehet a viselkedésükre. Azoknál a pároknál, ahol az egyik tag legalább 60 éves, a férfiak nem érzik lényegesnek, hogy túl sok támogatást kapjanak a feleségüktől.

Carr szerint azonban a nők számára egy sor pozitív élmény forrása a házastársuktól kapott támogatás. Az idősebb férfiakat viszont lehet, hogy kifejezetten zavarja, ha a feleségük túl sok támogatást akar adni nekik, mert tehetetlennek vagy kevésbé kompetensnek érzik magukat tőle.


Érdekes, hogy a férjek nagyobb valószínűséggel értékelik a házasságukat pozitívnak, jóval magasabbra taksálják az érzelmi támogatást és lényegtelenebbnek a feszültségeket, mint a feleségek.

Forrás: Medicinenet.com

Értékelje a cikket!

További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Hidegfront

Maximum:
+19, +26 °C
Minimum:
+13, +18 °C

Hazánkban kedden délelőtt az ország nagy részén borult vagy erősen felhős lesz az ég, a déli határ mentén lehet szakadozottabb a felhőzet.

Egészséget befolyásoló hatások:
gyenge

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag