+17° - +37°
Nincs front

A kiegyensúlyozott élet: így elérheti

"Azt mondják, a XX. század a nők évszázada volt. Melyik évszázad lesz végre a férfiaké is és a nőké is?" (C. Molnár Emma)

Minek köszönhető, hogy mára olyan törékenyek lettek a kapcsolataink, mint az ostya? Miért érezzük önmagunk körül a szolidaritás hiányát, hogy az idő előrehaladtával egyre kevesebbet érünk, egyre kevésbé vagyunk fontosak? Vajon tényleg egy pillanat alatt a semmibe zuhanhatunk? Miért van az, hogy miközben rendkívül büszkék vagyunk önállóságunkra és teljesítményünkre, rettegünk a magánytól, a megsemmisüléstől, a kisemmizéstől és további neurózisok tömkelegét produkáljuk?

Ismerje meg C. Molnár Emmát!

A pszichoterapeuta hölgy szakterülete: párkapcsolat, gyereknevelés, pánikbetegség, szorongás, stressz, depresszió, pszichiátriai betegségek. Kattintson!

C. Molnár Emma a férfi és a nő viszonyának alakulásán keresztül vizsgálja társadalmunk és mindennapjaink alapvető kérdéseit. Fő állítása szerint a perisztázis, vagyis az egyén számára meghatározó személyek által közvetített értékrend, határozza meg alapvetően az egyén életét, lehetőségeit és problémáit.

A perisztázis értékrendje azonban nem mindig kapcsolódik össze a humánummal, így van ez szerinte napjainkban is, amikor atomizálódott, önmaga szélsőséges autonómiájáig eljutott emberek tömege próbál egymással kezdeni valamit.

A könyv erősen megkérdőjelezi azt a modern közhelyet, mely szerint a nők csupán áldozatok lennének, a férfiak pedig fenyegető rémként kísértenék őket, és igyekszik a jelenségek alapos és széles látókörű elemzésével megvilágítani a problémák mélyebb okait.

C. Molnár Emma gondolatai szemtelenek, provokatívak és konzervativizmusukban is nagyon korszerűek. Rendkívül kritikus és szkeptikus a korunkban divatos viselkedésmódokkal szemben, de mindezt nem holmi retrográd ideológia jegyében teszi.

C. Molnár Emma szerint egy kisfiú vagy egy kislány érkezésével érték születik a világra, egyik sem jobb vagy rosszabb a másiknál, egyszerűen csak más, és a különbözőség tudatosításával elfogadóbbá, együttműködőbbé válhatnánk mind a magánéletünk, mind a munkánk során.

A férfiak és nők közötti különbséget el kell tudni fogadni

A férfiak és nők közötti különbséget el kell tudni fogadni


C. Molnár Emma szerint a férfinak és a nőnek egyaránt szüksége van arra, hogy kibontakoztassa képességeit a munkában, de ez nem jelenti azt, hogy meg kell tagadnunk saját nemünket, nembeli lényegünket, amely fogantatásunktól kezdve alakítja a viselkedésünket, látásmódunkat. Azt állítja, hogy ameddig ezt a látszólagos paradoxont nem értjük meg, harccá silányítjuk kapcsolatainkat, és nem fogunk tudni együttműködni, békében együtt élni.

Kérdés, mit tehetnek a nők és a férfiak annak érdekében, hogy a vágyaik szintjén ott élő harmóniát megteremtsék? Hogyan tudunk élhető életet élni egy olyan korban, amikor a perisztázis a humánum és a belső kontrollos magatartás helyett a külső kontrollra helyezi a legfőbb hangsúlyt, és a cselekvéseinkből fakadó öröm helyett a puszta teljesítés lesz a cél? Ez a mű többek között ezekről a kérdésekről elmélkedik nem csupán pszichológiai, hanem kulturális, társadalmi, történelmi és filozófiai kontextusban is.

Természetesen a könyvnek nem célja, hogy minden nehézségre megoldást kínáljon, de alapvető kérdéseket feszeget az együttműködésről, egymás határainak és a két nem különbözőségének tiszteletben tartásáról. És ezzel néhány lépéssel talán közelebb kerülünk a nyugodt, kiegyensúlyozott élet megteremtéséhez.
Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Nincs front

Maximum:
+31, +37 °C
Minimum:
+17, +23 °C

Hazánkban szerdán délelőtt derült lesz az ég.

Egészséget befolyásoló hatások:
erős

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag