A férfiakat nem érdekli a nők túlsúlya

Számos nőnek jelentene megnyugvást és boldogságot a tény, hogy a férfiak nem a vékony női testeket találják csak elfogadhatónak vagy éppenséggel izgalmasnak. De nem mondják, vajon miért?

A férfiaknak kulcsszerepe van abban, hogy a nők jobban elfogadják magukat, segíteniük kell nekik ebben, mindezt pedig már az iskoláskorban el kell kezdeni, véli egy brit kutató. Dr. Aric Sigman biológus és pszichológus, a The Body Wars c. könyv szerzője úgy véli: a közhiedelemmel ellentétben a férfiak sokkal elfogadóbban, engedékenyebben néznek a női testzsírra és a női étkezésre, mint maguk a nők. Nem a férfiak jelentik a problémát ebben a történetben, hanem inkább az, hogy a férfiak véleménye nem kerül terítékre.
Mindezt Sigman a HMC Headmasters' & Headmistresses' Conference szakmai képzésén mondta el, ahol kihangsúlyozta: a férfiak szempontjából a legfontosabb, hogy mindezt már az iskolában elkezdjék adagolni nekik. Mindez túlmutat a "tanuljuk meg szeretni a testünket" témán; egy nő életében ugyanis több értő visszajelzésre volna szükség - férfiaktól.Elmondása szerint a férfiaknak sokkal szókimondóbbnak kellene lennie azon üzenetekkel kapcsolatban, amelyek lányaikat, barátnőiket, feleségeiket és női barátaikat érintik. Ha tudjuk azt, hogy a férfiak mit gondolnak, az sokat segíthet abban, hogy eltüntessük félelmeinket a női testtel kapcsolatban. Minderre pedig azért is van szükség, mert a kórházakban egyre növekszik azon 10-19 évesek száma, akik táplálkozási zavarokkal kerülnek be.

A férfiakat valójában nem is érdekli a nők súlya?
A férfiakat valójában nem is érdekli a nők súlya?

Az életvezetést és egészséget érintő tanórák során ugyan felületesen foglalkoznak a testkép fogalmával és az ezzel kapcsolatos témákkal, de Sigman szerint a férfiakat nem nagyon vonják be az ezzel kapcsolatos beszélgetésekbe, már csak azért sem, mert a társadalmi berögződés az, hogy ők számítanak a probléma gyökerének. A férfiaknak pedig ellent kell mondaniuk azon általánosításnak, hogy a teltebb női testek nem vonzóak és a férfiak nem szeretik az ilyen testeket.

A szakértő úgy vélekedik, elég kutatást végzett azzal kapcsolatban, hogy elmondhassa: a férfiak a teltebb formákat és a testzsírt sem tartják problémásnak. Szerinte az apáknak kifejezetten nagy szerepe van abban, hogy lányaik könnyebben tudják kezelni a testükkel kapcsolatos társadalmi nyomást.

"A férfiakat gyakran meglepi az, hogy még a legintelligensebb, legrátermettebb, legracionálisabb nőket is mennyire meg tudja bénítani a testükkel kapcsolatos elégedetlenség. A férfiak, ha tudatában vannak ennek, nemcsak védelmezővé válnak, de még agresszívvá is, ha kiderül, hogy a hozzájuk közel álló nők boldogtalanok emiatt. Ideje ezt a viselkedést megérteni, elfogadni és jóra fordítani" - mondja.

Értékelje a cikket!

További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Nincs front

Maximum:
+19, +24 °C
Minimum:
+9, +14 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt a ködfoltok fokozatosan megszűnnek, sok napsütésre számíthatunk.

Egészséget befolyásoló hatások:
gyenge

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag