Veszélyt jelent a mesterséges intelligencia?

A vállalati döntéshozók csaknem fele úgy gondolja, hogy a pénzügyi szektorban munkahelyeket veszélyeztet a mesterséges intelligencia - derül ki az EOS Csoport fizetési szokásokat vizsgáló kutatásából.

Magyarországon a megkérdezettek 54, míg az európaiak 47 százaléka látja úgy, hogy a kintlévőség-kezelés munkahelyei veszélybe kerülhetnek. Belföldön 16, a kontinensen pedig 19 százalék gondolja azt, hogy ezt a feladatot átveheti a mesterséges intelligencia, 36-36 százalék viszont eltúlzottnak látja a jelentőségüket.

mesterséges intelligencia, munkahelyek, munkahely elveszése, pénzügyi munka,
Munkahelyek szűnhetnek meg a mesterséges intelligencia miatt. Fotó: iStock

Ezért kell a mesterséges intelligencia

A tanulmány szerint Magyarországon a késedelmes számlák aránya 22 százalék. A cégek képviselőinek 52 százaléka emiatt profitkiesésre, 42 százalékuk magasabb kamatköltségekre, 41 százalékuk pénzforgalmi gondokra számít. A cégek 19 százaléka a mindennapi működését is veszélyben érzi a fizetési késedelmek miatt.

A mesterséges intelligencia gyógyításban betöltött szerepéről itt olvashat!

A belföldi vállalatok 57 százaléka magas fokon kezeli a kintlévőségeit, ám digitális megoldásokat csak a negyedük használ - közölte Kraszna Tamás, az EOS Magyarország fedezetlen követeléskezelési osztályának vezetője. Mint mondta, a gyors és szakszerű követeléskezelés az egész gazdaságot befolyásolja.

Az EOS fizetési szokásokat vizsgáló idei kutatása 2019 tavaszán készült 3400 pénzügyi szakértő megkérdezésével.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +31, +36 °C
Minimum: +13, +23 °C

A napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, ezekből helyenként zápor, zivatar kialakulására kell készülni. Mérsékelt lesz az északi szél, 31, 36 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Vasárnap nem érkezik front, ismét az országos kánikula jelenti a veszélyt. Fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata, magas a kiszáradás veszélye. Többeknél migrén léphet fel, csökken a koncentrálóképesség. Megszaporodhatnak az emésztési problémák. A hőérzet több fokkal a mért értékek felett alakul. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)