Veszélyt jelent a mesterséges intelligencia?

A vállalati döntéshozók csaknem fele úgy gondolja, hogy a pénzügyi szektorban munkahelyeket veszélyeztet a mesterséges intelligencia - derül ki az EOS Csoport fizetési szokásokat vizsgáló kutatásából.

Magyarországon a megkérdezettek 54, míg az európaiak 47 százaléka látja úgy, hogy a kintlévőség-kezelés munkahelyei veszélybe kerülhetnek. Belföldön 16, a kontinensen pedig 19 százalék gondolja azt, hogy ezt a feladatot átveheti a mesterséges intelligencia, 36-36 százalék viszont eltúlzottnak látja a jelentőségüket.

mesterséges intelligencia, munkahelyek, munkahely elveszése, pénzügyi munka,
mesterséges intelligencia, munkahelyek, munkahely elveszése, pénzügyi munka,

Ezért kell a mesterséges intelligencia

A tanulmány szerint Magyarországon a késedelmes számlák aránya 22 százalék. A cégek képviselőinek 52 százaléka emiatt profitkiesésre, 42 százalékuk magasabb kamatköltségekre, 41 százalékuk pénzforgalmi gondokra számít. A cégek 19 százaléka a mindennapi működését is veszélyben érzi a fizetési késedelmek miatt.

A mesterséges intelligencia gyógyításban betöltött szerepéről itt olvashat!

A belföldi vállalatok 57 százaléka magas fokon kezeli a kintlévőségeit, ám digitális megoldásokat csak a negyedük használ - közölte Kraszna Tamás, az EOS Magyarország fedezetlen követeléskezelési osztályának vezetője. Mint mondta, a gyors és szakszerű követeléskezelés az egész gazdaságot befolyásolja.

Az EOS fizetési szokásokat vizsgáló idei kutatása 2019 tavaszán készült 3400 pénzügyi szakértő megkérdezésével.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: