Nem érdemes keményen dolgozni

A legújabb kutatás szerint hiába tűnik jó ötletnek határidő előtt befejezni és leadni egy projektet, valójában semmilyen előnnyel sem jár a szorgalom.

A kutatók azt állítják, hogy az embereket nem érdekli, ha a határidő előtt készülünk el a munkával, csak az, ha késünk a feladatunkkal.

Dr. Ayelet Gneezy, a San Diegó-i Kalifornia Egyetem kutatója, és Dr. Nicholas Epley, a Chicagói Egyetem munkatársa kísérletsorozatuk első részében párba állították az alanyokat, és egyiküket arra kérték, hogy oldjanak meg 40 kirakós feladványt. Mindegyik megoldásért pénzjutalmat kaptak. A páros másik tagjának, az „ígérőnek”, azonban fel kellett ajánlania, hogy tíz feladatban segít a párjának.

Amikor az ígérő 5 feladattal túlteljesítette az ígéretét, a párja nem értékelte ezt töbre, mint amikor csak az eredeti tíz feladatban segített. Ha azonban csak öt feladatban segített, a párja sokkal negatívabban ítélte meg az ígérőt.

A kemény munka felesleges? Nem jár előnnyel a szorgalom.

Egy másik kísérlet, melyben jobb illetve rosszabb helyeket biztosítottak a résztvevőknek egy koncertre, hasonló eredményeket hozott.

"Az többlet erőfeszítést" - foglalták össze a kutatók.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +26, +32 °C
Minimum: +11, +18 °C

A napsütés mellett többször megnövekszik a felhőzet, a több és vastagabb felhő a Dunántúlon ígérkezik. Nagyobb eséllyel itt alakul ki eső, zápor, zivatar. Élénk lesz az északnyugati szél, 23, 30 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Csütörtökön frontmentes idő lesz, de a nagy napi hőingás több panaszt is okozhat. A vérnyomás-ingadozás mellett a fejfájás szintén gyakori tünet lehet, a fokozottan érzékenyeknél pedig a görcsös bántalmak felerősödése is várható. Markáns hatások azonban nem érvényesülnek, a hőségmentes idő jót tesz az alvásnak és a pihenésnek. A Dunántúlon kissé változékonyabb idő lesz, ott ingadozhat a hőérzet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: