"Mielőbb munkát kell adni mindenkinek"

Minél előbb munkát kell biztosítani mindenkinek, aki a koronavírus-járvány miatt vesztette el az állását - jelentette ki Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára.

A koronavírus-járvány Magyarországon is cégek és emberek ezreit sorodta nehéz anyagi helyzetbe. Ezért nagyon fontos, hogy minél hamarabb megoldást találjanak a kialakult helyzetre.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus gazdaság, koronavírus munkahely
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus gazdaság, koronavírus munkahely

Új lehetőségek kellenek

Palkovics: "ha van munka, akkor minden van" - részletek itt!

Magyaroszág nem segéllyel, hanem a munkahelyek védelmével akarja megvédeni a gazdaságot, ám ennek ellenére is lesznek olyanok, akik a koronavírus okozta helyzet miatt elveszítik a megélhetésüket. Számukra ezért új lehetőségeket kell teremteni - hangsúlyozta az államtitkár.

Azok, akik a koronavírus okozta válság miatt munkanélkülivé váltak, hosszú távon hasznosítható tudást szerezhetnek állami segítséggel, de az állásban maradókat is arra ösztönzik, hogy képezzék vagy más módon hasznosítsák magukat, amíg a megrendelések visszaesése miatt több idő jut erre - emelte ki Schanda Tamás.

A koronavírus-járvány idején kihirdetett gazdaságvédelmi akcióterv kiterjed a munkaadókra is, hiszen új esélyeket teremt a vállalkozások számára. Emellett a családok és a nyugdíjasok is számíthatnak az állam segítségére - tette hozzá.

Ezért hordjon maszkot mindenki, aki köhög - részletek társportálunk, az nlc.hu cikkében!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: