Ki lesz az év gyógyszerésze?

Ismer olyan patikust, aki nagy szakértelemmel, figyelemmel, kedvességgel végzi munkáját? Úgy gondolja, hogy méltó volna az Év Gyógyszerésze elismerésre? Akkor jelölje őt a pályázatra!

A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság és a Magyar Gyógyszerészi Kamara, a Magángyógyszerészek Országos Szövetségének közreműködésével, valamint a Roche Magyarország Kft. támogatásával, a korábbi évek gyakorlatának megfelelően idén ötödik alkalommal pályázati felhívást tett közzé az "Az év gyógyszerésze" cím elnyerésére.
A gyógyszerészek szerepe kiemelkedő jelentőséggel bír az alapellátásban, illetve a járóbeteg-szakellátásban egyaránt, hiszen itt a legerősebb és a leggyakoribb a kapcsolat gyógyszerész és beteg között, így a lehető legmagasabb szinten kell a felmerülő igényeket kielégíteni - mondta Dr. Mikola Bálint, a Magángyógyszerészek Országos Szövetségének elnöke Az év gyógyszerésze pályázat beharangozó sajtótájékoztatóján.

A pályázat témakörei idén új elemekkel gazdagodtak, mely lehetővé teszi a szakemberek minél szélesebb körben történő bevonását. Az idei témakörök közt szerepel az egészség fenntartása, az önmenedzselés, a gyógynövények alkalmazása, a terápiamenedzsment.

Dr. Szökő Éva, a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság elnöke elmondta, hogy a témakörök célja a hatékony és biztonságos gyógyszeres terápia elősegítése, a betegközpontú gyógyszerészi munka. Már az egyetemi képzés folyamán is törekednek a megfelelő színvonalú képzésre, hogy a frissen kikerült szakemberek felkészülten indulhassanak neki ennek a munkának.

A pályázatról további részletes információkat az Év Gyógyszerésze honlapon (www.evgyogyszeresze.hu) találhatnak.A Gyógyszerészi Gondozási Szakmai Bizottság az elmúlt években olyan gyógyszerészi irányelvek kidolgozásán fáradozott, mint például a krónikus betegségekhez kapcsolódó gyógyszeres ellátás a patikában, illetve a gyógyszerészek szerepe az önmenedzselésben. Ennek a küldetésnek a megvalósítása csak abban az esetben lehet sikeres, amennyiben elegendő és megfelelő szakmai hátterű gyógyszerész áll rendelkezésre, akiknek a munkáját megfelelő számú és képzettségű asszisztens segíti, így a gyógyszerész sokkal nagyobb figyelmet tud fordítani a beteg személyre szabott tanácsadására.

Dr. Hodossy Lajos, a Roche Magyarország igazgatója kiemelte, azért álltak a gyógyszerész gondozás mögé, mert úgy vélik, a gyógyszertár maga is egy egészségügyi intézmény, ahol a gyógyszerészek munkája révén megvalósul az a személyre szabott gyógyítás, mely a Roche meghatározott stratégiájának szerves részét képezi.

Az Év Gyógyszerészére bárki tehet jelölést

Az Év Gyógyszerészére bárki tehet jelöléstDr. Samu Antal, a Magángyógyszerészek Országos Szövetségének alelnöke visszatekintett azokra az időkre, amikor gyógyszerészi gondozás programja 10 évvel ezelőtt elkezdődött. Ekkor indult el Erős Antónia közreműködésével a diabétesz program a gyógyszertárakban, mely rövid idő alatt nagy népszerűségre tett szert, így patikák és gyógyszerészek egyaránt csatlakoztak a kezdeményezéshez, melyet a Roche Magyarország támogatott és a Magángyógyszerészek Országos Szövetsége indított útjára. Ennek a folyamatnak, valamint számos egyéb együttműködésnek köszönhetően alakult meg a már korábban említett Gyógyszerészi Gondozás Szakmai Bizottsága, melynek feladata a magyarországi gyógyszerészi gondozói szakmai folyamatok összehangolása. A bizottság a GYEMSZI-vel közösen készítette el azokat a gyógyszertári protokollokat, melyek gyakorlati tesztelése jelenleg folyik a patikákban.

A jövőt illetően a személyre szabott gyógyszerezés megvalósítása a cél, mely a gyógyszeres terápiák eredményességét és biztonságát hivatott növelni. A kiírt témákban törekedtek arra, hogy a gyógyszerbiztonság és a farmakoterápia idén hangsúlyosabb szerepet kapjon.

A pályázat folyamata

Torjai Gábor, a Nero Solution Kft. ügyvezetője ismertette a pályázat folyamatát: az Év Gyógyszerészére a hagyományoknak megfelelően lakossági és szakmai oldalról is lehet javaslatot tenni. A 10-10 legtöbb szavazatot kapott gyógyszerészt a pályázatot szervező Nero Solution Kft. személyesen kéri fel a pályamunkák elkészítésére.

A pályázatok leadásának határideje 2014. augusztus 30.

A 20 pályázati anyagból a szakmai zsűri (Dr. Mikola Bálint - Magángyógyszerészek Országos Szövetsége elnöke, Prof. Dr. Szökő Éva - Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság elnöke, Dr. Szabó Sándor - Magyar Gyógyszerészi Kamara örökös tiszteletbeli elnöke és Dr. Samu Antal - Magángyógyszerészek Országos Szövetsége alelnöke) anonim elbírálással, kiválasztja a legjobbat. Az Év Gyógyszerésze címet és a többi díjat a 2015 októberében megrendezésre kerülő, ünnepélyes díjátadón kerül átadásra.

A szavazatok beérkezésének határideje 2015. április 30.

A 2015-ös év Év Gyógyszerészének választott jelentkező a páratlan szakmai elismerésen túl idén is értékes ajándékban részesül. A pályázatról további részletes információkat az Év Gyógyszerésze honlapon (www.evgyogyszeresze.hu) találhatnak.

Értékelje a cikket!

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Influenzatérkép

február 17. - február 23.
Influenzás tünetekkel
orvoshoz fordulók száma:
38 900
  • 0-14 évesek
  • 15-34 évesek
  • 35-59 évesek
  • 60 év felettiek

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Nincs front

Maximum:
+5, +10 °C
Minimum:
-1, +4 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt általában közepesen felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű.

Egészséget befolyásoló hatások:
gyenge

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag