Az otthoni munkavégzés előnyei

A koronavírus miatt meghozott intézkedések eredményeképpen most sok embernek kell otthonról végeznie a munkáját. Van egy szűkebb réteg, aki már eddig is javarészt így dolgozott, de a többségnek ez egy komoly újdonság. Mutatjuk a legnagyobb előnyeit.

A Microsoft készített egy felmérést, amely többek között azt is vizsgálta, hogy a dolgozók szerint mi a tíz legnagyobb előnye annak, ha valaki otthonról dolgozik.

Ezek a legnagyobb előnyök

Nézze meg, hogyan dolgozik otthonról a HáziPatika.com - kattintson ide!

A megkérdezettek 23 százaléka szerint a home office környezetbarát, 29 százalékuk pedig így több időt tud tölteni a családjával. 38 százalékuk szerint az otthoni környezet miatt kevésbé stresszes a munka, 43 százalék pedig így csendesebb légkörben tud dolgozni. 44 százalékuk szerint az is nagy előny, hogy nem kell hosszasan ingázni a munkahelyig és vissza, szintén 44 százalék pedig azt emelte ki, hogy így sokkal kevesebb dolog vonja el a figyelmét a feladatairól.

home office, otthoni munkavégzés, otthonlét, hatékony munka
home office, otthoni munkavégzés, otthonlét, hatékony munka

45 százalék nyilatkozott úgy, hogy otthoni körülmények között sokkal produktívabb tud lenni, 47 százalék pedig azért szeret otthonról dolgozni, mert így elkerülheti a forgalmi dugókat. 55 százalék mondta azt, hogy sokat tud így spórolni a benzinen, 60 százalékuk pedig úgy véli, hogy a home office hatására javult az életében a munka és a magánélet egyensúlya.

A vezetők nem örülnek annyira

Ugyanakkor a felmérésből az is kiderült, hogy sok vezető tart attól, hogy a munkavállalók visszaélnek a helyzettel, és nem végzik el ugyanúgy a munkájukat, mintha a munkahelyükön lennének. A főnökök úgy érzik, elveszítik az irányítást, és nem tudják elsőként, saját szemükkel ellenőrizni a munkavégzést.

Mit tehetünk?

Ha a vezetők határozott célokat állítanak fel, meghatározzák a munkavégzés rendszerét, és rendszeresen kommunikálnak a kollégáikkal, akkor a szakemberek szerint el lehet kerülni azt, hogy a munka hatékonysága csorbát szenvedjen. Ez azonban a munkavállalóknak részéről is fontos: kell egy meghatározott munkarend, és egy kijelölt munkaállomás, hogy térben és időben is elkülönüljön a családi élet és a munka helyszíne. Így nagyobb eséllyel dolgozunk otthonról is hatékonyan, ezzel pedig főnökünk bizalmát is erősíthetjük.

Forrás: forbes.com

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: