A vezetők egy része pszichopata

25 vezetőből 1 pszichopata, pedig kedvesnek tűnik, nagyon is élvezi, ha másokat bánthat, manipulálhat, és hiányzik belőle az empátia.

A Business Insider cikke szerint több nyugtalanító összefüggés van a pszichopaták, vagyis a lelkiismeret-hiányos személyiségek és azok között, akik magasra jutnak a jóléti létrán

Az álommunka kiválasztása nem is olyan egyszerű feladat. Ha figyelembe vesszük saját kompetenciáinkat, akkor is melléfoghatunk. Vannak azonban arra utaló jelek, hogy érdemes munkát váltani. Kattintson! Míg az átlagemberek között a pszichopaták aránya 1 százalék, a cégvezetők között 4. Az alapvető különbség egy átlag vállalati munkás és a pszichopata között, hogy ez utóbbi nem válogat az eszközökben, sőt előszeretettel használ káros, kegyetlen vagy illegális eszközöket. Ez persze nem azt jelenti, hogy minden gazdag és sikeres ember pszichopata.

De van hét pszichopata tulajdonság, amely sokszor felismerhető a gazdag és sikeres emberek személyiségében is.

- Empátia hiánya

A pszichopaták képtelenek az empátiára , megérteni mások érzéseit, tapasztalatait.

- Egoizmus

Mikor azzal szembesítette a Nobel-díjas közgazdász és pszichológus az általa megfigyelt 25 pénzügyi tanácsadót, hogy sokkal több köze volt a szerencsének, mint a képességeiknek vagy a valódi teljesítménynek a sikerükhöz, egyszerűen nem fogadták el, ragaszkodtak ahhoz az illúzióhoz, hogy kizárólag saját tehetségüknek köszönhetik sikereiket.

A pszichopatákból hiányzik az empátia

- Sármos a felszínen

A pszichopaták jó érzékkel vezetnek félre vagy manipulálnak másokat és a felszínen nagyon kedvesek tudnak lenni.

- Csak semmi lelkiismeret-furdalás

A pszichopaták általában nagyon kedvesek és karizmatikusak, de nincs lelkiismeret-furdalásuk akkor sem, ha mások kárára tettek valamit. Egy pszichopata gyakran másokat hibáztat saját cselekedetei miatt. Sokszor a vezetők is élvezik a hatalmukat: ha másokat manipulálhatnak, és ha durván megaláznak, bántanak, sértenek valakit, akkor gyakran magát az áldozatot hibáztatják.

- Önzés

Alapvetően az együttérzés és a nagylelkűség sokkal dominánsabb az alsóbb társadalmi osztályok között, mint az elitben.

- Etikátlan viselkedés

Több tanulmány kimutatta, hogy a felső osztályba tartozók nagyobb valószínűséggel követik el az alábbiakat, mint a szegényebb osztályok tagjai:

- megszegi a törvényt vezetés közben

- etikátlan a döntéshozatalban

- hazudik tárgyalás közben

- csal, hogy növelje nyerési esélyeit

- támogatja is az etikátlan viselkedést a munkahelyen

- Unalom

A pszichopaták a gyorsító sávban szeretnek élni. Szeretik a veszélyt, vágynak az izgalomra, sok pszichopatának azért okoz fájdalmat másnak, mert neki ez izgalmat jelent. Bármi, ami hétköznapi, az számukra unalmas , ami ismétlődő, az nem izgatja őket, és gyorsan elvesztik iránta az érdeklődésüket.

Forrás: HVG.hu

)
Megújult a HáziPatika! (x)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +16, +25 °C
Minimum: +7, +14 °C

Gyakran lesz erősen felhős az ég, de napközben átmenetileg hosszabb napos időszakok is előfordulnak. Eső, zápor nagyobb eséllyel a nap első felében fordulhat elő, de máskor sem zárható ki. Élénk, erős lesz a délnyugati, nyugati szél, 16, 25 fok közé melegszik a levegő. Szombaton kissé gyengébb mértékben ugyan, de továbbra is kettősfronti hatás érvényesül. Ingadozhat a vérnyomás, emellett egyéb keringési panaszok is felléphetnek. Gyakori lehet a görcsös és a migrénes fejfájás is. A tünetek tartósnak ígérkeznek. Érdemes megnézni a meteogyógyász® alábbi napi tanácsait! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: