Kérdés: Nagyon furcsa dolgot vettem észre a 13 éves lányomon. Eszi a vakolatot. Tegnap újra rákérdeztem és sírva azt válaszolta, hogy ne haragudjak rá, de ő nem tehet róla, mert úgy érzi, hogy éhes és ...

Valóban lehet kényszerbetegség, de előfordulhat egyszerű kalciumhiány is . Érdemes kivizsgálni és megfigyelni a gyereket.

Kényszerbetegség

Nagyon furcsa dolgot vettem észre a 13 éves lányomon. Eszi a vakolatot. Tegnap újra rákérdeztem és sírva azt válaszolta, hogy ne haragudjak rá, de ő nem tehet róla, mert úgy érzi, hogy éhes és olyankor ezt kell csinálnia. Kicsi korában depresszióval kezelték. Mostanában nagyon sokat fogyott, sápadt és karikásak a szemei. Kikértem a háziorvos véleményét, és ő azt mondta, valószínűleg ez kényszerbetegség.

A HáziPatika.com szakértőjének válasza kényszerbetegség témában:

Valóban lehet kényszerbetegség, de előfordulhat egyszerű kalciumhiány is . Érdemes kivizsgálni és megfigyelni a gyereket.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +30 °C
Minimum: +13, +18 °C

Hazánkban szombaton délelőtt közepesen felhős ég mellett időnként erősen felhős időszakok is előfordulnak, helyenként zápor, kisebb eső is kialakulhat. Délután folytatódik a változóan felhős idő, továbbra is előfordulhat egy-egy zápor, esetleg zivatar. A szél napközben eros északi lesz. Hajnalban 13, 18 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 30 fok között alakul. Késő este 14, 19 fok lesz. Szombaton gyenge hidegfronti hatás érvényesül. Enyhébb görcsös panaszok jelentkezhetnek, például görcsös fejfájás és izomgörcsök. Az arra hajlamosaknál ingadozhat a vérnyomás, egyesek nyugtalanságot tapasztalhatnak. A szél csökkenti az érzett hőmérsékletet, a szórványos záporok miatt az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció