Kérdés: Nagyon furcsa dolgot vettem észre a 13 éves lányomon. Eszi a vakolatot. Tegnap újra rákérdeztem és sírva azt válaszolta, hogy ne haragudjak rá, de ő nem tehet róla, mert úgy érzi, hogy éhes és ...

Valóban lehet kényszerbetegség, de előfordulhat egyszerű kalciumhiány is . Érdemes kivizsgálni és megfigyelni a gyereket.

Kényszerbetegség

Nagyon furcsa dolgot vettem észre a 13 éves lányomon. Eszi a vakolatot. Tegnap újra rákérdeztem és sírva azt válaszolta, hogy ne haragudjak rá, de ő nem tehet róla, mert úgy érzi, hogy éhes és olyankor ezt kell csinálnia. Kicsi korában depresszióval kezelték. Mostanában nagyon sokat fogyott, sápadt és karikásak a szemei. Kikértem a háziorvos véleményét, és ő azt mondta, valószínűleg ez kényszerbetegség.

A HáziPatika.com szakértőjének válasza kényszerbetegség témában:

Valóban lehet kényszerbetegség, de előfordulhat egyszerű kalciumhiány is . Érdemes kivizsgálni és megfigyelni a gyereket.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +34, +39 °C
Minimum: +17, +25 °C

A napsütés mellett gomolyfelhők is megjelennek, ezekből egy-egy helyi zivatar is kialakulhat. Estétől a Dunántúlon nő meg a zivatarhajlam. Megélénkülő délies szél mellett 34, 39 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Pénteken front nem érkezik. A nagy melegben az álmatlanság, a tompaság hátráltathatja mindennapi tevékenységében, egyre gyakoribb és egyre erősebb lehet a fejfájás és a migrén is. Főleg a szívbetegek és a vérnyomás-panaszokkal élőket viseli meg folyamatos meleg, amennyiben ebbe a csoportba tartozik, akkor egész nap kerülje a megterhelő tevékenységeket! A növekvő fülledtség hatására légzési nehézségek is jelentkezhetnek, a zivatarok területén pedig romolhat az asztmások állapota. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)