Veszélyes a magányos nőknek a Facebook

Zoe Strimpel pszichológus szerint a közösségi médiaportál "tökéletes" esküvők és kisbabák képeivel bombázza a szingli nőket, akiknél emiatt irigység és voyeurizmus alakul ki. A jelenség negatívan hat az egészségre.

A szakértő szerint a szinglik gyakran csak a tökéletes párok tökéletes esküvőinek és tökéletes kisbabáinak képére fókuszálnak" - magyarázta Strimpel, aki a Cambridge-i Ötletfesztiválon tartott előadásának alkalmával fejtette ki álláspontját a témával kapcsolatban.

A pszichológus úgy véli, hogy a Facebook-profil törlése segít "kordában tartani a leskelődés iránti ínycsiklandó, ugyanakkor keserű igényt, ami irigységgel és talán egy kis nárcizmussal is vegyül". Strimpel a Férfidiéta című könyv szerzőjeként hozzátette, hogy a gyengébb nem tagjai túl sok időt töltenek a lehetséges kérők online adatlapjának böngészésével. Szerinte az életrajzi információk arra biztatják a hölgyeket, hogy mélyreható elemzésekbe bocsátkozzanak a jelölteket illetően.

Az egyedülálló nőknek hanyagolniuk kellene a Facebook használatát

"Az egyedülálló nők függővé válhatnak az olyan információktól, amelyekről nem is kell tudniuk" - mondta a szakértő. Például előfordulhat, hogy egy lehetséges udvarlónak barátnője van, és ez féltékenységet kelt, noha ennek az érzésnek nincs alapja, hiszen nem is történt semmi. "A Facebook jóvoltából tudhatjuk az édesanyja nevét, a legutóbbi nyaralásának részleteit, megnézhetjük az exeit, és kideríthetjük, kivel tölti a szabadidejét. Rengeteg pszichológiai érv támogatja a közösségi médiától való távolmaradást" - érvelt Strimpel.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +30, +40 °C
Minimum: +16, +24 °C

Megnövekszik a felhőzet, de napos időszakok is lesznek. Egy hidegfront mentén délutántól nyugat felől egyre többfelé számíthatunk záporra, zivatarra. Keleten még marad a hőség. Megerősödik, helyenként viharossá fokozódk a délnyugati szél, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30, 40 fok között alakul. Pénteken eleinte a hőség jelenti az igénybevételt, majd egy érkező hidegfront miatt fokozódik a terhelés. Erős fejfájás, migrén jelentkezhet, romolhat a keringési rendszer betegségeivel küzdők és a szívbetegek állapota. A kinti programok során az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: