Új év, új fogadalom

Az év első hónapjában igyekszik mindenki eleget tenni a szilveszterkor tett ígéretének. Szeretne több figyelmet fordítani az igazán lényeges teendőire, elsöpörni a hátráltató gondolatait. Lássuk, mire érdemes figyelni, hogy megvalósítsuk elképzeléseinket!

Figyeljünk magunkra!

Általános tévhit, hogy mindennapi döntéseinket másokhoz mérve kellene meghozni. Egy kedves ismerősünk bár jó tanácsokkal szolgálhat, azért még érdemes a saját életünket élnünk. Ne essünk abba a hibába, hogy barátnőnkhöz hasonlítgatjuk magunkat. Más adottságokkal rendelkezünk, így feleslegesen nyomasztjuk magunkat olyan kérdésekkel, mint: "neki miért áll jól a csípőnadrág" vagy "ez már hányadik diplomája", és persze a "neki mindig minden sikerül" mondattal. A kedves irigyeltünknek is problémákkal kell megküzdeni, és lehet, ő valóban a kézzelfoghatókra koncentrál. Nem érdemes tehát kitekert gondolatokat szőni, ezzel az energiával már hegyeket is megmozdíthattunk volna.

Éljünk a jelenben!

Az ábrándozások kora lejárt. Az álmok nem kétség, hogy valóra válhatnak, de előtte érdemes a valóság síkjában elhelyezni őket. Hogy valakiből elismert munkaerő, odaadó családanya, lepedővirtuóz, szerető társ vagy megbízható barát legyen, tartalékolnia kell magából. Lehetséges, hogy mindezek egyszerre sikerüljenek? Gratulálok, szerencsés ember! Az igazság az, hogy bár sokak élete tűnik "tökéletesnek", azonban csak ők tudhatják, mi mindent kell megtenniük ezért.

Érdemes átgondolni, melyik szerep mit ér meg nekünk, melyik az a terület életünkben, aminél szeretnénk mindenáron "odatenni" magunkat. Az aktuális rangsort megéri időnként átgondolni, hiszen egy év alatt annyi minden változhat.

A külsőségekről

Az új évben szeretnénk belefogyni két évvel ezelőtti farmerunkba? A téli hónapok hamar elröppennek, jó, ha időben felkészülünk a vállat szabadon hagyó ruhákra. A drasztikus fogyókúrák megviselik a szervezetet, és egyébként sem kizárólag nyáron hordunk testhez simuló (szexi) ruhákat. Milyen jó érzés, amikor az "etalonnak" becézett nadrágot már nem csak a cipzár fogja össze, és kényelmesen tudunk benne ülni. Ez ám a forma! Ha az elképzelés megszületett, jöhet az elhatározás és a megvalósítás. Vigyázat: kitartó munkával az álmok valóra válnak!

Homokóra helyett

A fűzők szorítása alól szerencsére már a múlt században felszabadították a nőket, és azóta a nőideál is egyre csak változik. Ki tudja mindezt követni? Nyáron a teltajkúak, télen már a focistalábúak hódítanak? Ha az elmúlt két év divathóbortjait egy személyre akasztanánk, leginkább E. T. egyik utódját vélnénk felismerni, aki szintén csak "haza" akarna innen menni.

Örök tanács: mindenki a számára legelőnyösebb testrészét igyekezzen hangsúlyozni, és legyen harmóniában önmagával.

A szellem megújulása

Az edzett alak eléréséhez nem elég a kilókat számolni, szellemiségben is meg kell újulni. Az önmagunkkal való foglalkozás lehetőséget nyújt belsőnk megismeréséhez, éppen ezért érdemes a testet és lelket egyaránt erősítő tornákat választani. Ilyen például a jóga. Ehhez hasonlóan felfrissülhet a szellemünk egy-egy könyv vagy baráti beszélgetés alkalmával is. Ne feledjük: a pozitív életszemlélet általában véve a legjobb gyógyír, érdemes az apró örömöket is felfedezni, és nem szégyellni teljes szívből kimutatni.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: