Rosszabb a kedd, mint a hétfő?

Lehet, hogy a legtöbben a hétfőket utálják a legjobban, de a legfrissebb felmérési adatok szerint a keddek, a szerdák és a csütörtökök legalább olyan siralmasak tudnak lenni, mint a hét első napja.

Egy 340 000 önkéntes részvételével készült amerikai felmérés szerint a legtöbb embernek semennyivel sem rosszabb a kedve hétfőn , mint a többi munkanapon, természetesen a péntek kivételével. A hétvége közeledtével persze sokkal jobb hangulatba kerülnek az emberek, pénteken pedig általában kieresztik az egész héten halmozódott stresszt.

"Bár a hétfő reggeli búskomorságról szóló történetekkel egy egész könyvet meg lehetne tölteni, a legtöbb esetben a hétfők semmivel sem rosszabbak a többi hétköznapnál" - nyilatkozta Arthur Stone professzor, a Stony Brook Egyetem tudósa. "A 'horror hétfő' kulturális mítosza rendkívül túlzó, ennek ellenére makacsul tartja magát a mai napig."

Stone professzor és kollegái a Gallup által végzett telefonos interjúk adataiból dolgoztak. A megkérdezettek elmondása szerint a péntek, a szombat és a vasárnap a legkevésbé stresszes napok, és ezeken a napokon a legjobb az emberek általános kedélyállapota.

Stone szerint a vasárnapról hétfőre tapasztalható hirtelen hangulatváltozás okozhatta a hétfők vesztét és a mítosz kialakulását.

A kutatás részletes leírása a című szaklapban olvasható.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +33, +38 °C
Minimum: +15, +23 °C

Alig lesz felhő az égen, strandidőre készülhetünk. Csapadék nem lesz. A Dunántúlon élénk lökések kísérik a délies szelet, a legmelegebb órákban 33, 38 fokot mérhetünk. Csütörtökön még frontmentes marad az idő, de fokozódik a hőség, ami extrém terhelést ró még az egészségesekre is. Gyakoriak az alvászavarok, napközben pedig kábaság, tompaság léphet fel. Gyakori a migrén, az arra hajlamosak keringési problémákat és emésztési panaszokat is tapasztalhatnak. A déli órákat ajánlott árnyékos, hűvös helyen tölteni. A légszennyezettség magas, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)