Önbizalmat ad a Facebook?

Egy új tanulmány szerint az internetes közösségi oldalak javíthatják az önbizalmunkat, megerősíthetik bennünk az érzést, hogy jó emberek vagyunk és sokan szeretnek minket.

A Cornell Egyetem kutatói összesen 88 főiskolai hallgató részvételével készítették el felmérésüket, melynek alapján megállapították, hogy a Facebook és a hasonló internetes közösségi oldalak megerősítik a felhasználók önbizalmát , mivel a saját profiljában mindenki a legelőnyösebb oldalát, legértékesebb tulajdonságait és kapcsolatait osztja meg a többiekkel.

A kutatók azt is megfigyelték, hogy a kritikai észrevételeket követően a Facebook felhasználók nem tudatosan, de visszatérnek a profiljukhoz, hogy újra megerősítsék az önbizalmukat, és javítsanak a megtépázott önértékelésükön.

"Sokan úgy gondolják, hogy a közösségi oldalak használata csupán felesleges időtöltés, melynek számos negatív következménye lehet, azonban kutatásunk során kiderült, hogy a pszichológiai szempontból nagyon is pozitív hatása lehet a Facebooknak, és egy viszonylag mély pszichológiai szinten segíti a lelki egyensúly megőrzését" - nyilatkozta Jeff Hancock, a Cornell Egyetem kommunikáció és informatika professzora, a tanulmány társszerzője, az egyetem hírlevelében. "A saját profiljukból emberek milliói merítenek erőt és önbizalmat nap mint nap, mivel itt az emberek a legelőnyösebb oldalukat mutatják a külvilágnak. Itt mindenki láthatja, hogy mennyi barátjuk van, és mennyien szeretik őket, és ez az érzés lelki megnyugvást és erősítést biztosít" - tette hozzá Hancock professzor.

A Cornell Egyetem kutatásának részleteit a című pszichológiai szaklap legutóbbi kiadásában publikálták.

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +2, +6 °C
Minimum: -6, +3 °C

Erősen felhős lesz az ég, párás marad a levegő, elszórtan fordul elő kisebb eső, szitálás, északnyugaton esetleg kevés hó. Élénk lökésekkel kísért délkeleti szél mellett 2, 6 fokos maximumhőmérséketeket mérhetünk. Csütörtökön még marad a frontmentes idő, de most is felléphetnek ízületi panaszok, keringési- és vérnyomásproblémák és koncentrálási panaszok is. A nyirkosság miatt alacsony hő- és komfortérzettel kell számolni, fennáll a megfázás veszélye. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: