Nem kicsi, nem nagy, nem kövér, nem sovány, hanem harmonikus!

Tisztában van az értékeivel, a testével, gyakran mégsem látja jól magát, ha tükörbe néz? Szép akar lenni, vonzó, de nem hiszi el, ha a párja annak tartja? Miért?

Tetszik magának, ha meztelenül tükör előtt áll?

A nők több mint kétharmada nem szeret végignézni a saját meztelen testén, csaknem minden második kövérnek érzi magát, és kétségbeesetten szeretne lefogyni - derült ki két melbourne-i egyetem felméréséből is.

Tíz nőből csupán egy van, aki elégedett a testsúlyával, és ez a szakértők szerint a fejlett országok mindegyikére jellemző. Ennek oka elsősorban az a nyomás, amit a média gyakorol ránk, hiszen szinte egyáltalán nem látni az elvártnál soványabb vagy kövérebb nőt a reklámokban. A fiatalság és karcsúság eszményképe veszélyes hatást gyakorol a nők általános egészségi állapotára - állítja Sarah Jarvis egészségügyi szakértő.

Egy kutatásból az is kiderült, hogy az önértékelési problémáknak, testképzavaroknak komoly következményei lehetnek az élet más területein is. A brit nőket például még az egészségüknél is jobban aggasztja a testsúlyuk és életkoruk!

Ennek aztán az a következménye, hogy a súlyosan elhízott nők átlagosan 20 százalékkal ritkábban vesznek részt szűrővizsgálatokon, mint normális súlyú társaik. Az elmaradók közül a legtöbben szégyellik magukat a vizsgáló orvosok és nővérek előtt.

Egyszóval nem szeretjük tükörben nézni a meztelen testünket, de vajon jól látjuk, amit látunk?

Nem a tükör torzít, hanem az agy!

Tartós párkapcsolatban élő, bőven a húszas, harmincas, esetleg negyvenes éveikben lévő nőket már sokan szerették, dicsérték, bókoltak nekik, összeköltöztek velük, esetleg elvették őket feleségül. Tehát szerethetőek, valamilyen módon kivétel nélkül szépek, vonzóak, szexisek, még akkor is, ha szívesen megváltoztatnának egy-egy testrészt, odaadnának vagy elfogadnának némi kerek párnácskát.

A harmonikus nő nem feltétlenül bombázó, nem is szexdémon! A harmonikus nő lehet 4 gyermekes anyuka, akinek a melle magán viseli a szoptatás nyomait, de lehet huszonéves nő, aki alacsonyabb az átlagnál és teltebb is. A harmonikus nő attól szép, hogy stílusa van, ápolt és érdekes.

A legmegdöbbentőbb talán az, hogy olyan nők is bajban vannak magukkal, akiket a férfiak, de még a többi nő is gyönyörűnek, vonzónak tart! Mert nincs megállás: ha a súlyunk rendben van, akkor az orrunk formáját nem találjuk elég kecsesnek, ha az is tetszetős, akkor a mellünk lehetne kisebb vagy nagyobb...

Nincs megállás?

Közhely, de végtelenül igaz, meg kell tanulnia szeretni azt, ami az öné!. Az ön melle, az ön orra. Van férfi, aki így is rajong önért, de még ha ezt nem is mutatja ki, önhöz megy haza, öntől szeretne gyereket vagy öntől született gyermeke, és az ön ízlésében bízik, amikor nadrágot választ magának.

Kérdezze meg a párját, hogy mit szeret önben! A legtöbb férfi egy kis unszolásra képes lesz elmondani, hogy miért épp önt választotta ki sok tízezer nő közül. Szerencsés az, akinek a partnere magától is mondja, aki néha kedveskedik valami aprósággal, rejtett simogatásokkal adja a kedvese tudtára, hogy felesleges vagy hiányzó kilójával, kissé felemás méretű mellével együtt is önt szereti... A tükröt és a tévét pedig használja arra, amire való: használja segítségnek a sminkeléshez, esténként pedig nézzen meg egy-egy jó filmet a tévében. Csak egy dologra ne használja: hogy irányítsa a tudatát, hogy beleavatkozzon az életébe!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +15, +22 °C
Minimum: +10, +15 °C

Hazánkban szombaton délelőtt többnyire erősen felhős, borult lesz az ég, északon lehet szakadozottabb a felhőzet. Elszórtan, főleg délen számíthatunk esőre, záporra. Délután továbbra is sok lesz felettünk a felhő. Délen többfelé lehet eső, zápor, máshol nagy csapadék nem valószínű. A szél napközben élénk északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 15, 22 fok között alakul. Késő este 10, 15 fok lesz. Szombaton hidegfronti hatás várható, nagy terhelés éri a szervezetet. Erős görcsös panaszok léphetnek fel, többek között görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek. Romolhat a szívbetegek állapota, az arra hajlamosak keringési és vérnyomáspanaszokat tapasztalhatnak. Csökken a hőérzet, romlik a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső