"Nagyon-nagyon veszélyesek" a magas sarkú cipők

Jelenleg a divattervezők és a sztárok nélkülözhetetlen kellékei a magas sarkú cipők, ausztrál orvosok azonban ezek veszélyeire figyelmeztetnek, hiszen rossz hatással vannak a hátra és a lábakra is.

A hírességek, például akár 15 centiméter magas sarokkal ellátott cipőket.

Ha hinni lehet a párizsi és New York-i divathéten látottaknak, a magas sarkúak előnyben részesítése nem változik a következő egy évben sem.

Az ausztrál lábápolási szövetség alelnöke ugyanakkor a trend veszélyeire figyelmeztet. Brendan Brown szerint ezek a lábbelik túlságosan magasak, nagyon-nagyon veszélyesek, és egyáltalán nem szabadna hordani azokat.

"Mindenkinek meg kell fontolnia azokat a hosszú távú károkat, amelyeket a magas sarkú cipők a hát alsó részén és a lábakban okoznak" - hangsúlyozta a szakember.

A bűnlajstromon szerepel a bőrkeményedés, a tyúkszem, a bokaficam, a bokatörés, valamint az Achilles-ín gyulladása.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +29, +37 °C
Minimum: +16, +23 °C

Eleinte csökken a felhőzet, majd délután a napsütés mellett a képződő gomolyfelhőkből keleten, illetve a Dunántúlon néhol zápor, zivatar is előfordulhat. Erős, a Bakonyban viharos lesz az északnyugati szél, a legmagasabb hőmérséklet 29, 37 fok között alakul. Szombaton hidegfront hat a szervezetre, de még a hőség is nagy igénybevételt jelent. Görcsös és migrénes fejfájás is jelentkezhet, erősen ingadozhat a vérnyomás és rosszullét is felléphet. A szívbetegeket fokozott terhelés éri! Átmenetileg mérséklődnek a koncentrálási problémák. A kánikulával terhelt tájakon továbbra is fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye! A légszennyezettség közepes, csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: