"Minden újdonságra nyitott vagyok"

Elmúlt hatvan éves, két lánya és két gyönyörű unokája van. Hetente háromszor sportol, imádja a komolyzenét és 20 éve internetezik. Blogot vezet "Egészség szépség és otthon" címmel: ő Zalatnai Klára. Az 50plusz.hu-ról kérdeztük.

Mikor ismerkedett meg az Internet világával?

- Az Internettel való megismerkedés 20 évvel ezelőtt kezdődött. Huszonöt évvel ezelőtt munkát vállaltam egy - később multinacionálissá váló - gyógyszergyártó cégnél, ahol gyógyszermarketinggel foglalkoztam. Munkám kapcsán sokat használtam a számítógépet, majd később, amikor az Internet elérhetővé vált, akkor már rajta "lógtam". Meg kell mondjam, nagyon érdekesnek találtam a szörfözést a világhálón, hiszen egyébként is olyan embernek tartom magam, akit vonz az ismeretlen. Nem csak a munkám kapcsán, de magánemberként is sokat utaztam; mindig vonzottak az idegen tájak, új találkozások.

Honnan tájékozódott eddig egészségügyi témában?

- Természetesen női magazinokból, a Nők Lapjából, melyet mind a mai napig forgatok, de sok külföldi weboldalra is ellátogatok (pl. mayoclinic.com, harvard.edu.com, thirdage.com), rengeteg hírlevelet járatok. Így jutottam el a HáziPatika.com-ra is, majd pedig most már az 50plusz.hu-ra.

Mi a véleménye az 50plusz.hu-ról?

- Nagyon örülök neki, mert magyarul eddig még nem volt olyan website, amely az 50 év felettiekkel foglalkozott volna.

Ön szerint mi az, amit az 50plusz.hu olvasók nagy érdeklődéssel olvasnak?

- Attól függ, hogy az illetőnek van-e ismert betegsége, vagy sem. Úgy gondolom, hogy a cikkeket szereti böngészni. Úgy látom, hogy az 50 év feletti korosztály mindjobban kezd anyagilag és életmódjában is beszűkülni, szeretne kitörni a megszokott gondolatvilágból és olyan praktikákat igyekszik felfededezni, megismerni, amelyeket be tud illeszteni mindennapjaiba és így gazdagítani tudja kissé kiüresedő életét.

Mi az a tartalom, amiért Ön visszatér az 50plusz.hu-ra?

- Nekem nagyon tetszenek az interaktív elemek. Láttam, hogy az 50plusz-on is van fórumozási lehetőség, ezért mindenképpen vissza fogok látogatni az oldalra. Járatni fogom a hírlevelet, de nem csak azért, mert úgy hallottam, hogy Frank Júlia speciális receptjeit lehet majd megtalálni benne, hanem mert így kéthetente automatikussá válik majd az oldalra jutás. Szeretek naprakész érdekes információkkal gazdagodni. Minden újdonságra nyitott vagyok...

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +15, +22 °C
Minimum: +10, +15 °C

Hazánkban szombaton délelőtt többnyire erősen felhős, borult lesz az ég, északon lehet szakadozottabb a felhőzet. Elszórtan, főleg délen számíthatunk esőre, záporra. Délután továbbra is sok lesz felettünk a felhő. Délen többfelé lehet eső, zápor, máshol nagy csapadék nem valószínű. A szél napközben élénk északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 15, 22 fok között alakul. Késő este 10, 15 fok lesz. Szombaton hidegfronti hatás várható, nagy terhelés éri a szervezetet. Erős görcsös panaszok léphetnek fel, többek között görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek. Romolhat a szívbetegek állapota, az arra hajlamosak keringési és vérnyomáspanaszokat tapasztalhatnak. Csökken a hőérzet, romlik a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső