Minden, amire a pároknak szükségük van

Mikor mesterséges megtermékenyítésre kerül sor, természetes, hogy mindenki az orvosi beavatkozás sikerét tartja a legfontosabbnak. Ám egyre többet tudunk arról is, hogy a szülők lelkiállapota milyen nagy hatással van a születendő gyermekre...

Fontos az egyéni bánásmód

Felismerve a kiegyensúlyozott lelkiállapot fontosságát, egyre több intézmény nyújt olyan szolgáltatásokat is, amelyek a szorosan vett megtermékenyítésen túl a párok testi-lelki jóllétét szolgálják. Aki állt már órákig sorban a különféle egészségügyi intézmények folyosóin, nagyra értékeli azt az egyszerű tényt is, ha minden vizsgálat egy helyen, egy időben történik. A diszkrét, barátságos környezet és az egyedi, személyre szabott bánásmód is sokat old az ilyenkor szokásos feszültségen. (Gondoljunk csak bele annak a leendő apukának a helyzetébe, akinek a többi várakozó egyén szeme láttára kell beadnia spermát a laborablakon). Legyen szó nőgyógyászati vagy andrológiai vizsgálatokról, a modern technológián túl az emberi tényező az, ami a legtöbbet számít a pácienseknek.

Ma már elérhetővé váltak az egynapos beavatkozások

A betegeket kímélő, legmodernebb módszerek közé tartoznak a helyben végezhető, egynapos műtétek is. Az ilyen beavatkozások sokkal kevésbé terhelik meg a szervezetet, mint a hagyományos eljárások, így néhány órás pihenés és megfigyelés után a páciens már haza is mehet. Az sem mellékes, hogy például egy petesejt beültetése után a pihenőidőt az apa is ott töltheti a párja melletti ágyon.

Plasztikai sebészet a meddőségi klinikán?

De vajon mit keres a plasztikai sebészet vagy a pszichológiai tanácsadás egy meddőségi klinikán? Természetes, hogy a női léthez nemcsak a szülés, de a szépség ápolása is hozzátartozik. És bár az általános gyakorlat ma még más, vannak olyan meddőségi intézetek, ahol a pszichológiai és esztétikai problémákra is kínálnak megoldást. Így igény esetén a nők egyszerre szabadulhatnak meg a terhesség idején felhalmozódott felesleges kilóktól, a visszerektől vagy akár szemölcsöktől és a megunt tetoválásoktól. Természetesen egyéb műtétekre, így arcplasztikára is sor kerülhet.

A test a lélek tükre, tartja a mondás. A test mellett a lélek dolgát könnyíti meg a pszichológiai tanácsadás, nem beszélve arról, hogy milyen fontos szerepe lehet a szülők egymás iránti, és a születendő gyermekkel kialakuló viszonyában is. Figyelemre méltó tény, hogy a lelki tanácsadás néha már önmagában is elég a gyermekáldás létrejöttéhez. A tiszta, átlátható viszonyok mind az orvos-beteg kapcsolatban, mind a magánszférában alapvető fontosságúak.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +18, +29 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban kedden délelőtt nyugat felől csökken a felhőzet, de keleten elszórtan záporok kialakulása várható. Délután tovább szakadozik, csökken a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 18, 29 fok között alakul. Késő este 11, 18 fok lesz. Kedden ugyan markáns front nem érkezik, a körülmények viszont kettősfront jellegű légköri helyzethez hasonlítanak. Felerősödhetnek a keringési és vérnyomáspanaszok, nyugaton migrén, keleten görcsös fejfájás jelentkezhet. Többen alvásproblémákkal küzdhetnek, a szabadban ingadozó hő- és komfortérzettel érdemes számolni. Gyakori lehet az ingerlékenység is. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció