Miért nem sportol Koltai Róbert? - Videó

Ősztől tavaszig a színház, nyáron a stressz tartja formában - állítja magáról Koltai Róbert. Nézze meg a vele készült interjúnkat, tudja meg, mit gondol az ország egyik legkedveltebb színésze a sportról, és mit gondol ugyanerről a személyi edző!

Színpadi edzőterem

Nem fut, nem jár edzőterembe, mégis jó erőben van Koltai Róbert színművész. Mindez annak köszönhető, hogy nap mint nap játszik, énekel, táncol - egy atlétát megszégyenítve. Nézze meg videónkon, miként vigyáz az egészségére!

- Nem szabad abbahagyni a színpadi játékot! Olyan szerepeim vannak, amihez atletikus dolgokat kell teljesíteni - mondta a színművész.

Majdnem minden este színpadon van, táncolva énekel, futva beszél, majd 2-3 órás önálló estet ad.

- A munkám maga a sport - magyarázza jó kondícióját Koltai Róbert.

Edzőterem az egész világ?

Nem ért egyet Koltai Róberttel a HáziPatika.com egyik szakértője.

Farkasdi Edina személyi edző szerint ugyan a művész úr biztosan sokat mozog, de nem jót, nem jól.

Ez az életmód nem egyenértékű azzal, mint amikor valaki sportol, edzésre jár. Ebben az aktív tevékenységben biztosan nincs tudatosság, fokozatosság - pedig erre szükség van.

A művész úrnak azt ajánlaná, hogy kardioedzés és erőnléti edzés kombinációját végezze.

- Gondolom, hogy a művész úrnak jó az állóképessége, mert egy-egy ilyen fellépés állóképességet igényel, de emellett erőnléti edzésre lenne szükség, hogy minden egyes izomcsoportot rendszeresen erősítsen és terheljen - tette hozzá a szakember.

- Koltai Róbert azt mondta, hogy a nyári leállások idején a stressz, az idegeskedés miatt tartja a súlyát.

- Ez semmiképpen nem tartja őt karban, ez negatív hatás. Létezik ugyan pozitív stressz - ilyen például a sport, az edzés - de a művész urat érő mindennapi stressz károsítja a szervezetet.

Egyes élelmiszerek kalóriatartalmát ellenőrizheti Alapanyagcsere-kalkulátorunkat is!Az igaz, hogy sok ember fogy, ha stressz alatt van, de ez semmiképpen nem jó. A legtöbb betegség forrása éppen a stressz, ha ennek "segítségével" fogyunk, biztosan többet ártunk, mint amennyit a súlyleadással használunk a szervezetnek.

- A színpadi játék azért kalóriaégető?

- Mindenképpen! Ez a tevékenység is energiaigényes, tehát a művész úr biztosan többet ehet azoknál, akik nem sportolnak, vagy nem játszanak színpadi főszerepeket.

- Mások is érdeklődnek arról, hogy az aktív életmód beszámítható-e edzésnek? Mondjuk ha valaki kerti munkát végez, havat lapátol, vagy órákig takarít...?

- E-mailben kapok ilyen kérdéseket, igen, sokan érzik úgy, hogy "sportszerűen" végeznek valamilyen tevékenységet. Azt szoktam mondani, hogy elfáradni el lehet ilyen munkában, de ez semmiképpen nem egyenértékű egy edzéssel.

- Fogyókúra esetén azért beszámítható ez a munka? Van a HáziPatika.com-on is kalórialeadási kalkulátor, amiből kiderül, hogy 2 óra ablakpucolás hány kalóriát éget el.

- Nyilvánvalóan több kalóriát éget el, mintha a tévé előtt ülne, és természetesen beszámíthatja a napi energialeadásába, de egy jól felépített edzést nem helyettesít vele. A tudatosan felépített edzéssel kell karban tartania a művész úrnak és mindenki másnak is az edzettségét, fittségét.

Koltai Róbert színművész 1943. december 16-án született Budapesten. Olvasni azért tanult meg már négyévesen, hogy kedvére böngészhesse a Népsportot. 12 évesen "Sztálinváros legjobb ifjú szavalója" lett Tyihanov Pohárköszöntőjével, melyet mai napig szívesen ad elő. 1976-ban Jászai Mari-díjat kapott, 1985 óta Érdemes Művész, 2005-ben a chicagoi Eu-filmfesztivál, Gene Siskel Film Center Közönségdíjasa, 2005 óta Dunaújváros díszpolgára. Honlapja: www.koltairobert.hu

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +15, +22 °C
Minimum: +10, +15 °C

Hazánkban szombaton délelőtt többnyire erősen felhős, borult lesz az ég, északon lehet szakadozottabb a felhőzet. Elszórtan, főleg délen számíthatunk esőre, záporra. Délután továbbra is sok lesz felettünk a felhő. Délen többfelé lehet eső, zápor, máshol nagy csapadék nem valószínű. A szél napközben élénk északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 15, 22 fok között alakul. Késő este 10, 15 fok lesz. Szombaton hidegfronti hatás várható, nagy terhelés éri a szervezetet. Erős görcsös panaszok léphetnek fel, többek között görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek. Romolhat a szívbetegek állapota, az arra hajlamosak keringési és vérnyomáspanaszokat tapasztalhatnak. Csökken a hőérzet, romlik a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső