Miért nem megyünk be dolgozni? A legviccesebb kifogások

Egy kis láz, hasmenés is megteszi, azonban vannak, akik nem bízzák a véletlenre: "Nem tudok bemenni dolgozni, tévedésből egy repülőre szálltam fel" - ez a kifogás is szerepel egy nemzetközi gyűjtésben. Tallózzon kedvére!

Kisebb svindlik általában még elmennek, ha egy kis szabadidőt akarunk nyerni, és a munkahelyi késést akarjuk megmagyarázni. Vagy éppen azt, hogy ma miért nem tudtunk bemenni az irodába. Ám a túl fantáziadús magyarázatok visszaüthetnek, ezektől jobb, ha megkíméljük a főnökünket.

9 jó válasz 9 kínos munkahelyi kérdésre, így vágja ki magát! - tippekért kattintson ide!

Az irodai telefon megszólal, egy kolléga beszél: Sajnos nem tudok dolgozni menni. Tévedésből felszálltam egy repülőre.

Na, ilyen nincs, ezt gondolják? Tévedés. A Kölner Stadt-Anzeiger szemezgetett.

A CareerBuilder bőséges információhalmazából kiderült, hogy tavaly az Egyesült Államokban egy beosztott azzal jelentkezett a munkahelyén, hogy kirepült a fogsora az ablakon amikor az autópályán hajtott.

Egy kolléganő azzal hívta fel az irodáját: valaki úgy beragasztotta az ajtaját és az ablakait, hogy nem tud kimenni a lakásából.

Az sem volt mindennapi kifogás, amikor valaki arra hivatkozott, hogy egy szellem egész éjjel ébren tartotta, ezért túl fáradt ahhoz, hogy munkába menjen. Az egyik legbutább kifogás volt a sorban, amikor egy beosztott tulajdonképpen bevallotta, mit csinál: Pont most raktam be a sütőbe a felfújtat .

Az idei sikerlistán méltán áll előkelő helyen az az eset, amikor egy munkavállaló úgy gondolta, hogy a kaszinóbeli sikerszériáját nem szakíthatja meg, ezért vasárnap után a hétfőt is a játékteremben tölti.

A világranglistán is sikerrel szállhat versenybe az a dolgozó, aki túl jó hangulatban ébredt ahhoz, hogy dolgozni menjen, ezért nem is akarta lerombolni a szépen induló napját.

Viccesnél viccesebb munkahelyi kifogások vannak

A kifogások nagyobbik része egyébként 2014 augusztusa és szeptembere között lebonyolított körkérdésekből derült ki. A felmérést az USA-ban végezték, több ezer személy - munkavállalók és HR-sek - megkérdezésével.

A körkérdés azt is mutatja, hogy sok munkavállaló komoly kockázatot vállal a kifogásaival. A munkaadóknak majdnem az egyötöde (18 százaléka) bevallotta, hogy bocsátott már el embereket azért, mert betegséget színlelve vagy más, utóbb hamisnak bizonyult okból nem jött dolgozni.

Éppen ezért tippeket is ad a Kölner Stadt-Anzeiger: például ha beteget jelentünk, ne menjünk a strandra , de legalább a képet ne posztoljuk ki a Facebookra. Az eset nem kivételes, sőt! A személyzetisek egynegyede (24 százaléka) elmondta, hogy így, vagy hasonló módon "kapta hazugságon" a hiányzó dolgozót. A Facebookot és a többi szociális médiát gyorsan lehet csekkolni, és ez nem ritkán meg is történik. A munkaadók egyharmada ellenőrzi ily módon a beteget jelentő dolgozóit - a CareerBuilder Deutschland felmérése szerint.

S ha még nem lett volna elég az idétlen kifogásokból, zárásként felidézünk pár további, valóban elhangzott mentséget:

- "a plasztikai sebészemnek még egy kis időre volt szüksége a finomhangoláshoz, hogy az eredmény tényleg jó legyen",

- "beragadtam a patikában a vérnyomásmérő-berendezésbe, és nem tudtam kiszabadulni".

- "epekövem volt, és teljesen meg akartam gyógyulni".

A német újság ezzel még nem érte be, a további idézetek forrása ugyan már nincs megjelölve, de ezek között is akad néhány érdekesebb: Rossz sört ittam. vagy Lábujjaimon a köröm túl hosszú a cipőmhöz, és nem találom a körömcsipeszemet . Végül az utolsó kifogás: Elfelejtettem vekkert vásárolni.

)
Megújult a HáziPatika! (x)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +16, +24 °C
Minimum: +6, +13 °C

Erősen felhős, borult lesz az ég, sokfelé lehet eső, zápor. Megerősödik a déli, délnyugati szél, a legmelegebb órákban 16, 24 fokot mérhetünk. Hétfőn kettősfronti hatás érvényesül. Gyakori lehet a migrén és a görcsös fejfájás is, romolhat a keringési rendszer betegségeivel küzdők állapota. Többen ismétlődő rosszullétektől szenvedhetnek, és az alvásproblémák is egyre gyakoribbak. Érdemes megnézni a meteogyógyász® alábbi napi tanácsait! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: