Miért jobb megbocsájtani és felejteni?

A megbocsájtás megkönnyíti a felejtést - derül ki egy friss kutatásból, ami megerősíti azt a népi bölcsességet, hogy a legjobb mindkettőt egyszerre gyakorolni.

A pszichológusok kimutatták, hogy azok, akik ellen valamilyen bűnt követtek el, nagyobb valószínűséggel tudják elfelejteni a történtek részleteit, ha megbocsájtanak a vétekért. A valakivel szemben érzett erős érzelmek lebirkózásának, illetve a valamilyen esemény emlékének elfojtásának képessége ugyanazokkal az agyi mechanizmusokkal állnak összefüggésben.

A St Andrews Egyetem kutatói azt vizsgálták, vajon ez azt jelenti-e, hogy a megbocsájtás és a felejtés kapcsolatban áll egymással. Arra kértek 40 önkéntest, hogy olvassanak el egy történet sorozatot, amelyek hűtlenségről, lopásról és hasonló bűnökről szóltak, majd megkérdezték tőlük, hogy ha ők lennének az áldozatok, megbocsájtanának-e az elkövetőnek. A következő két hétben megmutatták a résztvevőknek ugyanezt a történet sorozatot, majd később arra kérték őket, hogy vagy idézzék fel a történetek részleteit, vagy hogy ne gondoljanak rá.

Miért jobb megbocsájtani és felejteni? (Fotó: Europress)

A megbocsájtani a bűnösnek , még akkor is, ha a kutatók arra kérték őket, hogy próbálják elfelejteni.

Dr. Saima Noreen, a kutatás vezetője szerint az eredmények azt bizonyítják, hogy a megbocsájtás megkönnyítheti a nem kívánatos emlékek szándékos elfelejtését. A kutató szerint a zavaró emlékek elfelejtésének képessége hatékony stratégia lehet ahhoz, hogy az emberek továbblépve normálisan élhessék az életüket.

)
Vízben oldódó vitaminok (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +3, +8 °C
Minimum: -3, +3 °C

Felhőátvonulások lesznek jellemzők több-kevesebb napsütéssel. Többfelé lehet zápor vagy hózápor. Erős, viharos lesz az északi szél, 3, 8 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Kedden hidegfront hat a szervezetre. Gyakoriak lehetnek a görcsös panaszok, hasi görcs és emellett görcsös fejfájás is jelentkezhet. Alvásproblémák léphetnek fel, sokan ok nélküli idegi feszültséget, ingerlékenységet tapasztalhatnak. A szél jelentősen csökkenti a hőérzetet, rontja a komfortérzetet, és továbbra is fennáll a megfázás veszélye. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: