Megvan, mi a hosszú élet titka

Egy 112 éves japán férfi a világ legidősebb élő férfija. A rekorder a hosszú élet titkát is elárulta.

Az új világrekorder, Vatanabe Csitecu a Niigata tartomány Dzsoecu nevű városában él egy idősotthonban. Családja szerint jó egészségi állapotnak örvend. Mosolyogva vette át a tanúsítványt a Guinness Világrekordok képviselőjétől. Amikor a hosszú élet titkáról faggatták, csak annyit mondott, hogy a nevetés az.

nevetés, boldogság, idős férfi, a világ legidősebb férfija, a hosszú élet titka
A nevetés a hosszú élet titka. Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

Az egyetlen férfi a 30 legidősebb ember között

A hosszú élet titka: 100 év felettiek vallanak - kattintson ide!

A férfi földműves családba született, 1907. március 5-én. Húszévesen Tajvanra került, ahol egy cukorgyárban helyezkedett el. A második világháború végén hazatért, és köztisztviselőként dolgozott nyugdíjazásáig. Korrekorderré nyilvánítását öt gyermeke, 12 unokája, 16 dédunokája és egy ükunokája körében ünnepelte. A férfi kedvenc hobbija a szépírás, kedvenc étele pedig a puding és a fagyi - ezeket a mai napig örömmel fogyasztja.

Egyébként a korábbi rekordot is egy japán, a Hokkaido szigetén élő Nonaka Maszazo tartotta, aki 2019. január 20-án hunyt el 113 évesen. De a világ legidősebb nője is japán. A Fukuoka tartományban élő Tanaka Kane január 2-án töltötte be 117. életévét.

A nyilvántartás szerint Vatanabe az egyetlen férfi a világ 30 legidősebb embere között.

)
Megújult a HáziPatika! (x)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +15, +23 °C
Minimum: +3, +11 °C

Sok lesz felettünk a felhő, a nap második felétól szórványos zápor és eső is kialakulhat. Élénk délnyugati szél mellett 15, 23 fok közötti maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Vasárnap estig nem érkezik front, de a közelgő változás előtt fokozatosan romlik a helyzet. Erősödő fejfájás lehet jellemző, a keringési panaszok intenzitása szintén növekszik. A rosszullét most is és a következő napokban is gyakori lehet! Érdemes megnézni a meteogyógyász® alábbi napi tanácsait! A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Borongós idő