Magán is segít a másokon segítő depressziós

Azt már bizonyára sokan megtapasztalták, hogy miközben másokon segítenek, saját maguk is jobb kedvre derülnek, nemrég azonban tudományos alapon is bebizonyosodott, hogy a másokkal való jótékonykodás elmulaszthatja akár a depressziót is.

Sonja Lyubomirsky, a Kalifornia Egyetem pszichológia professzora, úgy véli, hogy akik krónikus lehangoltságtól szenvednek, fontos, hogy időnként pozitív érzelmeket vigyenek az életükbe, ami könnyen elérhető az által, ha másokon segítenek.

Mivel világszerte több mint százmillió ember küzd a depresszióval - köztük 16 milliónál is több felnőtt amerikai, akiknek nagy része semmiféle szakorvosi kezelésben nem részesül - hallatlan előnyökkel járhat a fenti pozitív szemlélet alkalmazása. A módszer lényege, hogy legyünk kedvesek másokhoz, fejezzük ki a hálánkat mások iránt, gondolkodjunk optimistán és gyakran vegyük számba mindazokat a jó dolgokat, amik történnek velünk.

A depressziós ember életéből pont a pozitív érzelmek hiányoznak, tehát a fenti módszer nemcsak kedélyjavítóként működik, de az illető önbecsülését is segít megerősíteni. Aki pozitív érzelmeket táplál a környezete iránt, az hamarosan megtapasztalja, hogy a környezete is pozitívan fog őhozzá állni.

Aki másokon segít, az nem ér rá a saját bajaival foglalkozni, így automatikusan javul a közérzete. Mindehhez pedig még orvosi segítségre sincs szükség, az elszántság és a kitartás azonban nélkülözhetetlenek.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +33, +38 °C
Minimum: +15, +23 °C

Sok napsütés várható, a kevés gomolyfelhőből csapadék nem alakul ki. Már az éjszakák sem hoznak kellő felfrissülést, napközben pedig 35 fok körüli hőség várható, néhol 38 fok is lehet. Szerdán hőségre kell készülni, front nem érkezik. Egyre gyakoribbak az alvászavarok, napközben pedig sokan nyűgösek, idegesek a kialvatlanság miatt. Az időseket és a szívbetegeket nagy terhelés éri, de az egészséges szervezettel rendelkezők is nagy igénybevételre készüljenek. Fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata, a déli órákban lehetőség szerint javasolt árnyékos, hűvös helyre húzódni! A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)