Lelki válságot okoz, ha nem látjuk a kedvenc tévéműsorunkat

Néhányan kifejezetten magányosnak és idegesnek érzik magukat, ha nem látják a kedvenc tévéműsorukat, ugyanis sokan úgy tekintenek a sorozatok hőseire, mint a barátaikra - derítette ki egy amerikai kutatás.

A kutatásban önkéntes egyetemisták vettek részt, akik egy online kérdőívet töltöttek ki. A több kérdéscsoport között olyan is szerepelt, mely a kitöltő és a kedvenc sorozatának a főszereplője közötti "kapcsolatra" kérdezett rá, vagy arra, hogy mennyire érzi magát egyedül a kedvenc sorozata nélkül.

"Természetesen, ezt a lelki válságot nem lehet összehasonlítani azzal, amit egy valódi kapcsolat felbomlása okoz - mondta Emily Moyer-Gusé, a tanulmány szerzője, az Ohiói Egyetem kommunikációs tanszékének professzora. - Az eredmények azonban segíthetnek megérteni azok depresszióját, akik jobban függnek a médiától. Az időseknek például gyakran a tévé az egyetlen társuk."

A vizsgálat ideje alatt, 2007-2008-ban sok televíziós sorozatot levettek a műsorról, vagy csak ismételték az epizódokat az írók sztrájkja miatt. Bár a kutatás vezetői azt hitték, hogy ez arra készteti majd az embereket, hogy töltsenek több időt a barátaikkal vagy sportoljanak gyakrabban, valójában csak az történt, hogy a korábban tévézők más telekommunikációs eszközök után néztek - például többet interneteztek.

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +1, +5 °C
Minimum: -10, -3 °C

Gyengén, a Dunántúlon közepesen felhős időre készülhetünk, csapadék nem alakul ki. Megélénkül a keletire forduló szél, 1, 5 fok között alakul a csúcshőmérséklet. Szerdán frontmentes marad az idő. A nagyon hideg, erősen fagyos reggelen intenzív kopásos ízületi bántalmak jelentkezhetnek, emellett napközben is keringési és vérnyomáspanaszok léphetnek fel. A hideg a bőrt is száríthatja. Alacsony a hőérzet, de a napsütés némileg javít a komfortérzeten. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: