Idén ezért fontosak a karácsonyi díszek

Kétféle ember létezik: akik az ünnep közeledtével már alig várják a karácsonyt és annak minden mozzanatát, és azok, akik ki nem állhatják ezt az időszakot. Idén ugyanakkor mindkét tábor kicsit hamarabb vette elő a karácsonyi díszeket. Lássuk, miért.

Mit tehetünk, hogy a karácsonyi családi összejövetelek alkalmával minimalizáljuk a koronavírus-fertőzés jelentette kockázatot? Részletek itt.

A magyarázat egyszerű: 2020 annyi kihívást, rossz hírt és szomorúságot hozott, hogy az ünnepek közeledtével mindenki egy kis megnyugvásra, megkönnyebbülésre vágyik - írja a New York Post . Ezen felül nemcsak önmagunk számára szeretnénk néhány szép élményt szerezni, hanem másokat is szeretnénk boldogabbá tenni. Egy közelmúltbeli amerikai felmérésből kiderült, hogy az idei év történései a válaszadók 75 százalékát igencsak megviselték. Olyannyira, hogy 70 százalékuk azt is elismerte, hogy kétségbeesetten próbál tenni mindennap valamit azért, hogy másokat felvidítson. A többség már akkor is elégedett, ha csak egy-egy ember arcára mosolyt tud csalni ezekben a nehéz időkben.

A karácsonyi dekoráció segíthet feledtetni a 2020-as év megpróbáltatásait
A karácsonyi dekoráció segíthet feledtetni a 2020-as év megpróbáltatásait. Fotó: Getty Images

Sokan emiatt kezdték már novemberben karácsonyi díszbe öltöztetni az otthonukat, külön hangsúlyt fektetve a ház külső dekorációjára. Ez az ugyanis, amit a járókelők már messziről kiszúrhatnak, és megnevettetheti őket, illetve egy kis melegséggel öntheti el a szívüket. A dekorálás nemcsak az üzleteknek tesz jót, hanem nekünk is: aki elvesztette állását, átmenetileg elfoglalhatja magát, elterelve egy kicsit a gondolatait arról, hogy éppen munka nélkül van. Nem mellesleg remek testmozgás is egy nagy házat kívül-belül ünnepi díszbe öltöztetni.

Az pedig, hogy nincs még karácsony, ne zavarjon senkit. Sőt, ajánlott tényleg mielőbb nekifogni a díszítésnek, hiszen a tudósok korábban arra is rámutattak, hogy a hamarabb feltett karácsonyi díszek boldogabbá tehetnek bennünket. "Egy stresszel és szorongással teli világban az emberek szeretik azokat a dolgokat, amelyek boldoggá teszik őket, és a karácsonyi díszek sok esetben a gyerekkori, örömteli emlékeket idézik fel" - fogalmazott Steve McKeown pszichológus az unilad.co.uk-nak nyilatkozva. Hozzátette, hogy az ünnepi díszek visszahozzák a gyermekkori izgalmat és varázslatot a mindennapokba. Érdemes tehát minél előbb nekiállni a díszítésnek, hogy végre egy kis fényt és boldogságot csempésszünk ennek az évnek az utolsó heteibe, napjaiba.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +31, +36 °C
Minimum: +14, +21 °C

Napos idő lesz jellemző, csapadék általában nem várható, legfeljebb északkeleten lehet néhol zápor. Mérsékelt marad a nyugati szél, 31, 36 fok közé melegszik a levegő. Szerdán nem jön front, de a tartós meleg egyre erősebb tüneteket okozhat. Többeknél alvásproblémák léphetnek fel, napközben keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás is jelentkezhet. Fokozódik a migrénhajlam. A tűző napon fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)