Hihetetlen, de mindenkiből lehet matekzseni

Egy friss tanulmány szerint kellő motivációval és egy jó tanárral azok is sikereket érhetnek el a matematika terén, akik eddig reménytelen esetnek érezték magukat.

A szakemberek úgy vélik, a kellően magas IQ-szint adhat egy jó kezdő lökést, de valójában a tanulási készségek és az elszántság vezetnek a sikerhez. Amint azt a tanulmányt készítő Kou Murayama, a Los Angeles-i Kalifornia Egyetem munkatársa a Child Development című szaklapban kifejtette, nem az a lényeg, ki milyen okos, hanem az, hogy mennyire motivált és milyen módszerekkel tanul.

A matematika számos diák életét megnehezíti, mivel olyan szimbólumokon és szabályokon alapszik, melyeket nem könnyű megérteni. Megtanulásához egészen más stratégiák szükségesek, mint a többi tantárgyhoz, mivel annak nyelvezete teljesen eltér attól, amivel a diákok a mindennapi életük során találkoznak.

Olvasson Einsteinről még több tudományos érdekességet!A mostani kutatás alapját egy hosszú távú német vizsgálat képezi, mely során közel 3500 diák matematikai képességét figyelték meg, akik ötödiktől a tizedik évfolyamig tanultak. A megfigyelések azt mutatták, hogy az intelligencia csak a kezdetekkor nyújtott segítséget a diákok számára a matematikatanulásban, később sokkal fontosabb volt, hogy ki mennyire motivált és milyen módszerekkel tanul. A szakemberek ezért úgy vélik, a tanárok azzal tudnak a legtöbbet segíteni, ha felkeltik diákjaik érdeklődését a tantárgy iránt és megtanítják nekik a leghatékonyabb tanulási stratégiákat.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +31 °C
Minimum: +15, +21 °C

Változóan felhős lesz az ég, de több órára kisüt a nap. Elszórtan, nagyobb eséllyel a Dunántúlon és keleten számíthatunk záporra, zivatarra. Élénk, erős lökésekkel kísért északkeleti szél mellett 25, 31 fok között alakulnak a maximumhőmérsékletek. Kedden front nem érkezik, de a magasban zajló folyamatok hatására front jellegű tünetek léphetnek fel. Gyakori lehet a görcsös és a migrénes fejfájás, egész nap ingadozhat a vérnyomás. Egyesek alvászavarokat is tapasztalhatnak. A szabadtéri programoknak kedveznek a körülmények, de a záporok miatt az esernyőt is célszerű kéznél tartani. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)