Ha fullad a nevetéstől

A nevetés gyógyír, de mi van, ha már nem merünk kacagni, mert attól tartunk, hogy fulladásba torkollik? A szakértő tanácsot ad.

"Tudjuk, hogy a nevetés boldogít, felszabadít és a lelkünknek jót tesz. De mi van akkor, ha nevetésünk már nem kellemes? Itt kezdődik az én problémám: több alkalommal, amikor intenzíven, erőteljesen nevettem, hirtelen levegő után kaptam, a legdurvább esetem, amikor teljesen elakadt a légzésem a nevetéstől. Mi történik ilyenkor? Igazából nem is merek jóízűen kacagni, mert mindig arra gondolok, hogy vegyek kellőképpen levegőt, nehogy anélkül maradjak. És emiatt nem szabadít engem fel, hanem szorongásban tart" - írta egyik olvasónk.

kérdést és választ ide kattintva olvashatja!

Kérdezzen Ön is!

Az Orvos Válaszol rendszerében egyszerűen felteheti kérdését: kérdésének adjon címet, majd fogalmazza meg problémáját, amire választ vár. Ezután rendeljen szakterületet hozzá, és ha szeretné, csatolja mellé beszkennelt leletét vagy egy fotót, táblázatot, ami segít árnyalni a kérdést, szemléltetni a panaszt, amivel kapcsolatban kérdése merült fel. Ha a feltett kérdésre a szakértő reagált, arról minden esetben e-mailben értesítjük!

Orvos Válaszol szolgáltatásunk teljesen ingyenes, semmilyen limit nincs a kérdésfeltevéssel kapcsolatban.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +12, +19 °C

A napos időszakok mellett többször megnövekszik a felhőzet, elszórtan, főleg északkeleten lehet zápor, zivatar. A mérsékelt szél helyeként átmenetileg megerősödhet, 25, 30 fokig melegszik a levegő. Csütörtökön sem érvényesül fronthatás, de a változékonyság kettősfronthoz hasonló tüneteket válthat ki a fokozottan érzékenyeknél. Fejfájás és migrén jelentkezhet, ingadozhat a vérnyomás, felerősödhetnek az emésztési problémák. A szabadban ingadozó hő- és komfortérzetre kell készülni. Egyesek alvászavarokat tapasztalhatnak. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)