Ha fullad a nevetéstől

A nevetés gyógyír, de mi van, ha már nem merünk kacagni, mert attól tartunk, hogy fulladásba torkollik? A szakértő tanácsot ad.

"Tudjuk, hogy a nevetés boldogít, felszabadít és a lelkünknek jót tesz. De mi van akkor, ha nevetésünk már nem kellemes? Itt kezdődik az én problémám: több alkalommal, amikor intenzíven, erőteljesen nevettem, hirtelen levegő után kaptam, a legdurvább esetem, amikor teljesen elakadt a légzésem a nevetéstől. Mi történik ilyenkor? Igazából nem is merek jóízűen kacagni, mert mindig arra gondolok, hogy vegyek kellőképpen levegőt, nehogy anélkül maradjak. És emiatt nem szabadít engem fel, hanem szorongásban tart" - írta egyik olvasónk.

kérdést és választ ide kattintva olvashatja!

Kérdezzen Ön is!

Az Orvos Válaszol rendszerében egyszerűen felteheti kérdését: kérdésének adjon címet, majd fogalmazza meg problémáját, amire választ vár. Ezután rendeljen szakterületet hozzá, és ha szeretné, csatolja mellé beszkennelt leletét vagy egy fotót, táblázatot, ami segít árnyalni a kérdést, szemléltetni a panaszt, amivel kapcsolatban kérdése merült fel. Ha a feltett kérdésre a szakértő reagált, arról minden esetben e-mailben értesítjük!

Orvos Válaszol szolgáltatásunk teljesen ingyenes, semmilyen limit nincs a kérdésfeltevéssel kapcsolatban.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +31, +37 °C
Minimum: +14, +21 °C

A napsütés mellett gomolyfelhők is képződnek, de ezekből csapadék nem alakul ki. Igazi hőség várható, az időnként megélénkülő délies szél mellett 31, 37 fok között tetőzik a hőmérséklet. Hétfőn ismét a kánikula terheli meg a szervezetet. A szívbetegek különösen veszélyeztetettek, de még az egészségesek körében is előfordulhat rosszullét, szédülés és vérnyomáspanaszok is. A déli órákban kerülendő a tűző napon tartózkodás! Gyakoriak a fejfájásos tünetek is, sokan alvásproblémáktól szenvednek. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)