Ezért bámulják meg a diszkóban!

A termékeny időszakukban levő nőket a férfiak sokkal vonzóbbnak tartják tánc közben, mint azokat, akiknek menstruációs ciklusa éppen máshol tart.

Amint arról Bernhard Fink, a Göttingem Egyetem munkatársa legfrissebb tanulmányában beszámolt, a termékeny időszakukban levő nőket a férfiak sokkal vonzóbbnak tartják tánc közben, mint azokat, akiknek menstruációs ciklusa éppen máshol tart.

A tanulmány szerint, az ovuláció ideje sokkal könnyebben felismerhető a nőknél, mint azt eddig hittük, noha ők maguk ennek gyakran nincsenek tudatában. Azt már korábbi vizsgálatok is kimutatták, hogy ebben az időszakban megváltozik a nők viselkedése, erősebbek lesznek a szexuális vágyaik, és más típusú férfiak közelségét keresik. Más kutatásokból az is kiderült, hogy a férfiak az ovuláló nők hangját, illatát, de még arcát is vonzóbbnak tartják.

A legújabb vizsgálatok során Fink és munkatársai elsősorban a nők mozgására összpontosították figyelmüket, ezért közel ötven 19 és 33 év közötti hölgyet kértek fel, hogy egy egyszerű dobritmusra táncoljanak a menstruációs ciklusuk különböző szakaszaiban. Eközben kétszáz fiatal férfinek az volt a dolga, hogy a táncoló nők sziluettjét figyelve, értékelje a különböző mozgásokat. Az eredményekből kiderült, hogy a férfiak sokkal vonzóbbnak érezték azoknak a nőknek a táncát, akik éppen termékeny időszakukban jártak.

A kutatócsoport úgy véli, az ösztrogén hormon szintjének változása állhat a jelenség hátterében, amely kihat az izmok, az inak és ínszalagok feszességére is. Míg korábban a tudósok azt gondolták, hogy ellentétben az állatvilággal, az embereknél a nők inkább titokban tartják, mikor termékenyek, hogy ezáltal maguk mellett tudják tartani társukat, a mostani kutatások inkább azt támasztják alá, hogy a férfiak számára nyilvánvaló jelei lehetnek mindennek. A Personality and Individual Differences című lapban megjelent tanulmány arra még nem talált választ, vajon mindez evolúciós előnyökkel jár-e a nők számára, vagy csupán a hormonváltozások egyik akaratlan mellékhatásáról van szó.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +29, +35 °C
Minimum: +14, +20 °C

Több órára kisüt a nap, a megjelenő gomolyfelhőkből csak kevés helyen lehet zápor, zivatar. Megélénkül a nyugatias szél, 29, 35 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Kedden frontmentes marad az idő, és a következő napokhoz hasonlóan újra a kánikula okozza majd a legtöbb tünetet. Alvásproblémák léphetnek fel, napközben pedig álmosságérzet, koncentrálási problémák és kábaság jelentkezhet, csökken a teljesítőképesség. Fokozódik a migrénhajlam. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)