Ezeket a mondatokat felejtsük el 2020-ban

Kezdjük az évet a következő önkorlátozó mondatok kiiktatásával. Ezek nélkül ugyanis még inkább megláthatjuk a bennünk rejlő lehetőségeket.

A kimondott szónak ereje van. Ebből kiindulva a Thrive Global nevű weboldal arra kérte olvasóit, hogy írják meg nekik, melyek azok az önkorlátozó mondatok, amelyeket 2020-tól nem használnak többé. Ezekről a kijelentésekről azért is érdemes lemondani, mert nélkülük derűlátóbbnak érezhetjük magunkat, valamint még jobban megláthatjuk a bennünk rejlő lehetőségeket.

mondatok, tiltott mondatok, tiltott kifejezések, önkorlátozás,
mondatok, tiltott mondatok, tiltott kifejezések, önkorlátozás,

"Túl elfoglalt vagyok"

Ezt a mondatot az emberek többsége akár naponta is hajtogatta 2019-ben. Egy kórház sürgősségi osztályán dolgozó orvos hozzászólása azonban rávilágított arra, hogy mennyire káros lehet a mentális egészségünkre nézve, ha folyton ezt mondogatjuk. Emiatt ugyanis nehezebben állunk neki a dolgainknak, ráadásul még nyomorultul is érezzük magunkat a teendőink súlya alatt.

Ehhez hasonló a "nincs elég időm" és ennek különböző változatai. Egy ügyvezető igazgatóként dolgozó hölgy elmondása szerint ez eddig sosem szolgálta őt, inkább csak kifogásként jött jól. A nő az új évre megfogadta, hogy inkább azt igyekszik tudatosítani magában, hogy ami számára fontos, arra úgyis biztosan talál egy kis időt. Ha pedig valami valóban nem fér bele az életébe, akkor nemet mond rá - anélkül, hogy megbántaná a másik felet.

"Elég jó vagyok?"

Így érdemes kezdeni az új évet - kattintson!

Az idei évben érdemes búcsút inteni önmagunk folyamatos megkérdőjelezésének is, és ehelyett dolgozzunk inkább a saját belső értékeink tudatosításán. Mondjunk le továbbá a "nekem ez is elég" típusú hozzáállásról, ez ugyanis egy holisztikus life coach szerint végtelenül korlátozó, és megálljt parancsol az álmainknak. "Lehet, hogy ebben a pillanatban elég számomra, ami vagyok és ahol tartok, de nem szeretnék itt megállni. Fejlődni akarok, és elérni azokat a dolgokat, amikre vágyom az életben" - szemléltette a helyes hozzáállást a szakértő.

Boldogság és bocsánatkérés

Jobb, ha tartózkodunk attól a kijelentéstől, hogy "ő tesz boldoggá", a boldogság érzését ugyanis inkább magunktól kell megkapnunk, nem pedig másoktól. Emellett tegyük tiltólistára a "nem akarok veszekedni, de...", a "köszönöm, de...", és a "hát nem furcsa, hogy..." kezdetű megnyilvánulásokat is. Felejtsük el az állandó bocsánatkérést és sajnálkozást, valamint az "ez van, ezt kell szeretni" jellegű életfelfogást is.

Egy chicagói edzőterem tulajdonosa pedig 2020-tól az "igen" szóval bánik óvatosabban: az eddigi szokásával ellentétben csak akkor bólint rá egy meghívásra vagy lehetőségre, ha az értéket ad hozzá az életéhez, illetve valamilyen módon az ő fejlődését szolgálja. Talán mi is megfogadhatjuk a tanácsát.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +16, +27 °C
Minimum: +12, +17 °C

Hazánkban kedden délelőtt általában erősen felhős lesz az ég, többfelé várható zápor, zivatar. Délután folytatódik a változóan, legtöbb helyen erősen felhős idő, és további záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 12, 17 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 16, 27 fok között alakul. Késő este 11, 16 fok lesz. Kedden hidegfronti hatás érvényesül. Egész nap jelentkezhetnek panaszok, amik akár erősek is lehetnek. Görcsös fejfájás, izpm- és hasi görcsök léphetnek fel, romolhat a szívbetegek állapota. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok és a vérnyomás-ingadozás is. Zivatarokban romolhat az asztmások állapota. Csökken a hőérzet, alacsony lesz a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső