Ezek lesznek 2018 legmenőbb wellness trendjei

Ha jövőre figyelemmel követjük az egészséges életmóddal kapcsolatos híreket, akkor nagy valószínűséggel az alábbi témákról fogunk a legtöbbet hallani és olvasni.

Probiotikus ételek

Az emésztés és a szervezet belső egyensúlya továbbra is nagy figyelemhez jut majd. Probiotikus hatású termékek, ételek - és sok-sok cikk, illetve videó arról, milyen szerepet játszik az emésztőrendszer egészsége azimmunrendszererősítésében és a gyulladások legyőzésében.

Mikor kell probiotikumot szedni? A helytelen táplálkozás, a környezeti ártalmak, az antibiotikum kúrák következtében a szervezetben elszaporodhatnak a káros mikroorganizmusok. Ennek hatásairól bővebben az alábbi cikkünkben írtunk!

Légtisztítók

Legyen szó akár elektromos készülékekről, akár speciális növényekről, sokat fogunk hallani minden olyan dologról, amitől az otthonunk levegője tisztább, frissebb és egészségesebb lehet.

Edzés utáni regenerálódás

A különböző edzésformák bemutatása mellett egyre nagyobb szerepet kap minden olyan dolog, ami a mozgás utáni regenerálódást segíti. Nyújtás, megfelelő ételek, speciális és kompressziós eszközök, roboráló italok.

A házi hajápolással kapcsolatban új trendekről olvashatunk majd 2018-ban
A házi hajápolással kapcsolatban új trendekről olvashatunk majd 2018-ban

Házi hajápolás

Rengeteg cikk fog szólni arról, hogyan keverhetünk otthon, házilag samponokat és balzsamokat, pakolásokat természetes alapanyagokból. Az organikus bőrápolás után az organikus hajápolás is egyre nagyobb teret kap.

C-vitamin a bőrnek

Nagyon divatosak lesznek a C-vitamint tartalmazó bőrápolási termékek, amelyek segítenek lassítani az öregedést és magas az antioxidáns tartalmuk.

Tai chi

A jógaláz után jövőre a tai chi fog egyre inkább a középpontba kerülni. Ez az alacsony intenzitású mozgásforma szinte bármely életkorban elkezdhető. Segít relaxálni, és fájdalomcsillapító hatása is van.

Ehető illóolajok

Léteznek olyan illóolajok, amelyek nem csak külsőleg, hanem belsőleg is használhatók. Sokat olvashatunk majd arról, hogy mire, és hogyan.

Forrás: health.com

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +32, +37 °C
Minimum: +14, +22 °C

Sok napsütésre készülhetünk, néhol kialakulhat zápor, zivatar. Élénk északias szél mellett 32, 37 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Hétfőn erős kánikula várható, front nem érkezik. Többeknél felléphetnek alvásproblémák, napközben pedig gyakori lehet a fáradékonyság és a dekoncentráltság. A tűző nap kerülendő, fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata. Egyre többeknél emésztési problémák jelentkezhetnek, a puffadás lehet a leggyakoribb. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)