Eszenyi a Down Világnap kapcsán: "fontosak ezek a mosolygó arcok"

Ebben az évben is megtöltötték a Vígszínházat a Down Világnapra érkező gyermekek és szüleik. A világszerte 2006 óta, itthon pedig másodízben megrendezett esemény célja, hogy összefogással és példaállítással elősegítse a Down-szindrómás gyerekek társadalmi beilleszkedését.

A rendezvénynek a tavalyihoz hasonlóan ismét a Vígszínház adott otthont, ahol a jó hangulatról a Makám, az Alma és a Bojtorján együttes, valamint Hegedűs D. Géza, Kovács Patrícia, Fesztbaum Béla és Hegyi Barbara, a Vígszínház művészei gondoskodtak. A rendezvény újdonsága a Szlovákiából és Lengyelországból érkező Down-szindrómás csoportok bemutatkozó előadása volt.

"Ma végre ismét gyerekektől volt víg a színházunk. Nem is tudok mást mondani: nagyon fontosak ezek a mosolygó arcok nekünk" - mondta Eszenyi Enikő, a Vígszínház igazgatója, egyben az esemény házigazdája.

A nemes ügyet felkarolva idén híres sportolók ajánlottak fel egy-egy számukra (is) értékes személyes tárgyat, bízva abban, hogy az aukció révén többletbevételhez juttathatják a magyarországi Down Egyesület. Kovács Kati, Erdei Zsolt, Besenyei Péter, Egervári Sándor és Dzsudzsák Balázs relikviáira 2010. április 19. és 28. között lehet az interneten licitálni. Az adományokat az Egyesület a tavalyi évben elkezdett Korai Fejlesztő Központ kialakítására fordítja.

A magyarországi Down Egyesület 1998 óta segíti a Down-gyermekek képességeinek és készségeinek fejlesztését, valamint az őket nevelő családok életét. Az Egyesület nemzetközi mintára hozta létre a magyarországi Down Világnapot, s a szervezők úgy érzik, azóta hazánkban is megkezdődött a társadalmi párbeszéd.

További információk, hasznos linkek: www.0321.hu

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +33 °C
Minimum: +12, +20 °C

Többször megnövekszik a felhőzet, szórványosan fordul elő zápor, zivatar. Sokfelé megélénkül az északkeleti szél, a maximumhőmérséklet 25, 33 fok között szóródik. Hétfőn nem érkezik front. A fülledtség idején nehézlégzés, rosszullét jelentkezhet, többen fejfájást tapasztalhatnak. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok, az arra hajlamosaknál vérnyomás-ingadozás léphet fel. Az érzett hőmérséklet is ingadozik. A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: