Ekkor érezzük magunkat a legnyomorultabbnak

Egy átfogó tanulmány megállapította, hány éves korunkban érezhetjük magunkat a legnyomorultabbnak.

Egy új tanulmány megerősítette, hogy az emberek a középkorú éveiket viselik a legrosszabbul. Azonban van egy pont, azaz egy bizonyos életkor, amikor nyomorúságunk a csúcspontjára ér. A fejlett országokban ez 47,2, a fejlődő országokban pedig 48,2 év. A tanulmányhoz 132 nemzet - 95 fejlődő és 37 fejlett ország - adatait használták fel, hogy meghatározzák a kor és a közérzet közötti kapcsolatot. A kutatók arra jöttek rá, hogy minden országnak van egy U-alakú boldogsággörbéje, amelynek a mélypontja a 40-es éveink végére esik.

életközépi válság, boldogtalanság, depresszió, 40 felett, lelkiállapot
életközépi válság, boldogtalanság, depresszió, 40 felett, lelkiállapot

Mi okozza a válságot?

A tudósok szerint a társadalmi helyzet, az oktatás minősége, a családi állapot, valamint a munkanélküliség aránya is jelentősen befolyásolja a hogylétünket. A rettegett életközépi válságért többek között a globalizáció fokozódása, valamint a pénzügyi problémák is felelősek.

Kiderült, mikor volt a legboldogabb az ember - kattintson!

Nem szabad azonban elfelejteni, hogy minden boldogsággörbe U-alakú. Ez tehát azt jelenti, hogy nem maradunk sokáig a görbe - vagy inkább gödör - alján. Igaz, arra még jó pár évet kell várnunk, hogy a húszas éveinkben tapasztalt boldogság újra visszatérhessen az életünkbe. A szakemberek számításai szerint ezt később, a hetvenes éveinkben járva tapasztalhatjuk meg újra.

Létezik egyáltalán az életközépi válság?

Akinek vészesen közeledik a 47. születésnapja, az se keseredjen el, ugyanis mint sok másban, így ebben a témában is léteznek más vélemények. A Melbourne-i Egyetem egyik professzora, Dr. Nick Haslam szerint például az egész életközépi krízis nem más, mint egy mítosz. Ő úgy véli, hogy nem is kerülünk válságba semmilyen tekintetben, hanem valójában a boldogság és a növekedés olyan dimenziójába lépünk, amely addig számunkra ismeretlen volt.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: