Beszélgetések: Máté Krisztina

Máté Krisztina szinész-újságíró, "tévés személyiség" volt beszélgetőpartnerünk ez alkalommal.

Névjegy

Máté Krisztina 1970. szeptember 16-án született Siófokon. Gyermekkorát a Balaton parti városban töltötte, majd érettségi után a Janus Pannonius Tudományegyetem bölcsészkarára járt, esztétika-magyar szakra. Csúsztatva párhuzamosan a Színház és Filmművészeti Egyetem műsorvezető-rendező szakát is elvégezte. Jelenleg ugyanitt DLA-képzésben vesz részt. Gimnazista korában már a Siófoki városi tévében dolgozott. A két egyetem mellett pedig szinte az összes dél-dunántúli városi tévében, majd a Magyar Televízió Objektív című műsorában, annak megszűnte után pedig a Nap-keltében, majd a Tv-2 indulásától ott műsorvezető. A kezdetektől a Tényekben, a Forró nyomon című magazinműsorban, egy évig pedig a Nincs kegyelem-a leggyengébb láncszem című játékban volt látható.

Miként vélekedik az egészségről, az egészséges életmódról? Fontosnak tartja?

Nem lehet nem fontosnak tartani. A legfontosabb. Három éves koromtól rendszeresen sportoltam, szertornáztam, körülbelül másfél évtizeden át. Az első jégkorcsolyám 18-as volt. A sport azóta is fontos az életemben, még mindig rendszeresen, de inkább kedvtelésből, hetente legalább kétszer tornázom, télen síelek vagy snow-boardozom, és nagyon szeretek teniszezni is. Nagyon ritkán eszem fűszeres ételeket, dohányozni nem is tudok. Viszont a munkámból adódóan rendszertelenül eszem, és nincs begyöpösödött napirendem.

Milyenek a táplálkozási szokásai? Híve esetleg valamilyen táplálkozási formának, netán vegetáriánus?

Mindent megeszek, ami ízlik. 30 évig büszke voltam rá, hogy rengeteg édességet eszem, és nem látszik, de most már egy kiadós nyaralás után rájövök, hogy bizony muszáj néha vigyázni, ha nem akarok néhány kilót felszedni. Szeretem az olasz és a francia konyhát, a magyarost kevésbé. Hetekig elvagyok hús nélkül, ha igen, szinte csak csirkét és pulykát eszem, disznót soha. Nem ízlik. Úgyhogy nem vagyok "vega".

Szokott-e főzni? Ha igen, akkor milyen típusú ételeket?

Sajnos ritkán van időm főzni, bár nagyon szeretek. Leggyakrabban talán salátákat kotyvasztok, de nem futamodom meg semmitől. Sütni azonban soha nem szoktam, mert a világ legjobb cukrászdája közelében lakom.

A Leggyengébb láncszem után milyen új műsorban láthatjuk legközelebb?

Van mit kipihenni, a nyár pihenéssel telik. Most is dolgozom a Tényekben, hogy mi lesz ősszel, még nem tudom.

Nem tart attól, hogy a következő műsoraiban nem tud, majd kilépni a Leggyengébb láncszem adta szerepből?

Nem. Egyáltalán nem. Az sem volt szerep, én olyan is vagyok, amilyen abban a játékban. De ahhoz az kellett. Miért? Nem lehet valaki egyszerre református és kéményseprő?

Tegyük fel, a TV2 igazgatója felajánlana három egymástól teljesen eltérő műsort: pl. 1. vidám, felhőtlen beszélgetős műsor, 2. műveltségi vetélkedő, 3. komoly oknyomozó műsor, esetleg erős híradós státusszal. Melyiket választaná a három közül?

A harmadikat.

Milyen tervei vannak a nyárra, elutaznak valahova?

Igen. Mindig előre tervezzük a nyarat, hiszen nem utazhat el egyszerre a Tények összes műsorvezetője. Vannak visszatérő programok is. Például Veronába, az Arénában tartott Operafesztiválra minden évben elmegyünk.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +10, +15 °C

Délelőtt a napsütés mellett változóan felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. Délután a napos időszakokat időnként gomolyfelhők zavarják, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Viharos idő