Álmaink erről árulkodnak

Egy-egy őrült, irracionális álom után ön is el szokott gondolkodni, hogy az alvás közben átélt élmények összefüggnek-e jelenlegi életével? Nos, kutatások azt mutatják, hogy álmaink és életünk között erősebb kapcsolat lehet, mint elsőre gondolnánk.

Az álmok túlnyomó többsége a REM fázisban történik. Ebben a szakaszban agyunk érzelmi és vizuális ingerekért felelős része meglehetősen aktív. A racionális folyamatokért felelős és a külső világgal létesített kapcsolatban tevékeny frontális lebeny azonban a REM fázisban lezárt, ebből kifolyólag álmunkban cselekedeteinket nem tudják kontrollálni gátlásaink vagy önuralmunk. Álmaink lehetővé teszik, hogy olyan aspektusból lássuk magunkat, amilyenre ébren nem vagyunk képesek.

Érdekesség, hogy bizonyos témák univerzálisan mindenki álmában előfordulhatnak, függetlenül nemtől, életkortól vagy nemzetiségtől. Alábbiakban ezekről az univerzális, gyakran visszatérő motívumokról és jelentésükről lesz szó.

Üldözöttség és félelem

Ha álmunkban valaki üldöz bennünket, vagy rettegünk, akkor azt jelentheti, hogy vannak olyan személyek vagy helyzetek az életünkben, akiket vagy amelyeket próbálunk elkerülni. De nagy jelentősége van annak is, hogy álmunkban mi vagy ki üldöz bennünket. Ha például egy állat, akkor azt jelentheti, hogy próbáljuk kerülni a heves indulatokat és a haragot. Viszont ha egy ember üldöz bennünket álmunkban, akkor a való életben félnünk az intimitástól és a szeretettől. Ha pedig mi üldözünk valakit, akkor ez azt jelezheti, hogy valamit nagyon el szeretnénk érni az életünkben.

Mit mondanak rólunk az álmaink?
Mit mondanak rólunk az álmaink?

Szexuális helyzetek

A szexuális jellegű álmok nem feltétlenül a szexszel vannak kapcsolatban. Életünk bármely területén jelenlévő problémákat, reményeket, vágyakat szimbolizálhatnak. Ha például álmunkban egy ismerősünkkel szexelünk, akkor lehet, hogy egyszerűen csak csodáljuk, vagy azt kívánjuk, bárcsak olyan tulajdonsággal rendelkezhetnénk, mint ő. Ha viszont egy celebbel szexelünk, akkor ez arra figyelmeztethet, hogy több figyelmet kellene fordítanunk a saját életünkre.

Életünk harmadát alvással töltjük, az álmok világa mégis rejtelmes terület, amelyet kevéssé ismerünk. Korábbi cikkünkben 10 meglepő tényt árultunk el az álmokról.

Repülés és zuhanás

A repülés a szabadságot szimbolizálja, és arra is utalhat, hogy egy stresszes életszakasz után most végre jut időnk fellélegezni. De lehet, hogy olyan párkapcsolati vagy munkahelyi problémának a végére tettünk pontot, amely után végre pozitívabban látjuk a világot, és újra képesek leszünk "szabadon szárnyalni". Másrészt viszont, ha álmunkban zuhanunk, akkor ez arra utalhat, hogy kezdjük elveszíteni az irányítást valamilyen probléma felett, és túlterheltnek érezzük magunkat.

Bénulás

Ha álmunkban szinte lefagytunk, és hiába próbálkozunk, mozdulni sem tudunk, akkor ez azt jelentheti, hogy nagyon bizonytalan és zavaros élethelyzetet élünk éppen át. Megeshet, hogy félünk kifejezni olyan érzelmeket, mint a félelem, a szomorúság és a harag, ez pedig szinte megbénít bennünket.

Halál és gyilkosság

Ha álmunkban a halál témája jelenik meg, akkor ez lehetőség is lehet, hogy foglalkozzunk olyan mély érzéseinkkel, félelmeinkkel, mint a saját elmúlásunk vagy egy szerettünk halálának gondolata. De egy kapcsolatnak vagy élethelyzetnek a végét is szimbolizálhatja. A gyilkosság arra utalhat, hogy egy részünket, érzéseinket megpróbáljuk elnyomni. Például szerelmünket egy elérhetetlen személy iránt.

Katasztrófák

A különféle katasztrófákról szóló álmainkat a félelmünk táplálja a jövőtől. Az álmunkban átélt katasztrófa típusa pedig összefügghet azzal, hogy a valóságban mitől rettegünk. Az árvíz például olyan elfojtott érzelmeket szimbolizálhat, amelyek szinte megfullasztanak bennünket.

Forrás: care2.com

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +30, +40 °C
Minimum: +16, +24 °C

Megnövekszik a felhőzet, de napos időszakok is lesznek. Egy hidegfront mentén délutántól nyugat felől egyre többfelé számíthatunk záporra, zivatarra. Keleten még marad a hőség. Megerősödik, helyenként viharossá fokozódk a délnyugati szél, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30, 40 fok között alakul. Pénteken eleinte a hőség jelenti az igénybevételt, majd egy érkező hidegfront miatt fokozódik a terhelés. Erős fejfájás, migrén jelentkezhet, romolhat a keringési rendszer betegségeivel küzdők és a szívbetegek állapota. A kinti programok során az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: