Állatok nevelték fel

Egy ötéves orosz kislányt hatósági felügyelet alá helyeztek, miután egyedül találtak rá egy kutyákkal és macskákkal teli lakásban, ahol a gyermek utánozta az állatok viselkedését.
Szibéria Tanszbajkál (a Bajkál-tótól keletre lévő) régiójának rendőrsége szerint a kislányt állatokkal elzárva tartották egy koszos lakásban a régióközpontban, Chita-ban, ahol rokonoknál lakott, többek közt apjával és nagyszüleivel.

Larisa Popova, a helyi rendőrségi terület gyermekügyi osztályának vezetőjének elmondása szerint a kislánynál vadállati tulajdonságok alakultak ki. "A gyermek egészségtelen körülmények között élt. Szörnyű szag volt, és sok állat - kutyák és macskák. Minden valószínűség szerint a lányt ezek az állatok "nevelték" fel" - közölte.

A legnagyobb gond az, hogy a vadon nevelkedett gyermekek lehet, hogy soha nem tudnak szocializálódni vagy integrálódni egy normál társadalomba.

"Minden eset egyedi" - közölte Dr. Simpson pszichiátria professzor. "Számos tényezőtől függ: például az életkor az izoláció kezdetekor, a gyermek a vadonban egyedül élt-e, vagy gondozták-e állatok."

A vad gyermekeknek három fő kategóriájuk van:

Azok a gyermekek, akiket családjuk izolál és bebörtönöz egy lakáson belül, vagy egy távoli helyen, mint ebben az esetben is;
A vadonban egyedül túlélő gyermekek;
A feltételezhetően állatok által felnevelt gyermekek.  


Az izoláció vagy a bebörtönzés esetében leggyakrabban a szülők a gyermekkel kapcsolatban szégyent éreznek (törvénytelenség, testi vagy mentális elmaradottság miatt), vagy a gyermeknél súlyos viselkedészavar áll fenn, ami nehézséget jelent a nevelőknek. Egy másik lehetőség, hogy a nevelők mentálisan betegek, vagy érzelmi problémáktól szenvednek.

"Ez az állapot soha nem fordul elő normális, boldog családban" - magyarázta Simpson. "A szülő vagy nevelő speciális történetet kreálva indokolja meg az izoláció, gyakran beépített fenyegetésekkel (ha bárkinek elmondod, börtönbe kerülök és te éhen halsz", vagy "a világ nagyon veszélyes hely és az emberek meg fognak ölni)."

"A vad gyermekeket nehéz tanulmányozni, mert sok esetben nehéz elkülöníteni a tényeket a fikciótól. Számos esetben átverésről volt szó" - közölte Simpson professzor.

Ám vannak csüggesztő igazságok is. "Az izolált, vagy emberi kapcsolatoktól megvont gyermekek nem tanulják meg a normál viselkedési mintázatokat és fejlődésük is valószínűleg súlyosan gátolt." Azoknál a gyermekeknél, akiknek a mozgása be volt határolva, pszicho-szociális törpeség alakul ki. Általában gyors növekedésbe kezdenek, miután eltávolítják őket a szülői házból.

Sokuk neurológiai zavarban is szenved, ám gyakran nehéz igazolni, hogy ez a fájdalmas tapasztalataik eredménye-e. "Egyes esetekben megtanulhatták az állati viselkedést, ami megmagyarázza, hogy az ilyen gyermekek miért nem mosolyognak vagy létesítenek szemkontaktust az emberekkel" - közölte Simpson.

Az állatokkal élő gyermekek gyakran csak bizonyos ételeket esznek meg - például csak 1-2 ételt, amely nem fedezi a tápanyagszükségleteiket. Néha hypertrichózis (nagymértékű szőrösség) is előfordul közöttük.

"Úgy tűnik, bizonyos dolgoknak időkorlátja van, például a nyelvtanulásnak."

A prognózis elég szomorú: az emberi kapcsolatok hiánya a gyermeket egy életre tönkreteheti. Számos ilyen gyermek soha nem tanul meg beszélni vagy normális kapcsolatot teremteni. És hajlamosak fiatalon meghalni.

Életmódváltók: "a nyári alak télen készül"

További cikkek
Kapcsoldó és aktuális cikkek
Olvassa el aktuális cikkeinket
45 felett: a kellemetlen együttlétek okaiKellemetlen együttlétek

45 felett: a kellemetlen együttlétek okaiA nők több mint fele tapasztal kellemetlen panaszokat

5 izom kell ahhoz, hogy ne pisiljünk beGátizom

5 izom kell ahhoz, hogy ne pisiljünk beA medencetájéki izmok mellett szükséges a farizmok, a belső és külső combizmok erősítése is

Mire figyeljen egy 40 feletti férfi?Helyzetura

Mire figyeljen egy 40 feletti férfi?Egy negyvenes férfi élete egyik legaktívabb korszakát éli

Fájdalom: nem mindig jó a pihenésFájdalom

Fájdalom: nem mindig jó a pihenésLüktető fej, sajgó hát, kínzó izomláz - a fájdalomnak sok fajtája létezik, amellyel mindenki találkozik néhányszor életében

Meglepő, mi mindent gyógyít a vízGyógyvizek

Meglepő, mi mindent gyógyít a vízErősíti az immunrendszert, harmonizálja a testi szabályozó funkciókat

Ilyen fertőtlenítőszerek vannak a kórházakbanKórházi fertőzés

Ilyen fertőtlenítőszerek vannak a kórházakbanA kórházi fertőzések igen komoly problémát jelentenek szerte a világban

Mi történik a hormonjainkkal tavasszal?Tavasz

Mi történik a hormonjainkkal tavasszal? Mi változik meg ilyenkor, mi történik a testünkben?

Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Nincs front

Maximum:
0, +5 °C
Minimum:
-6, -1 °C

Hazánkban szerdán délelőtt erősen felhős, borult időre van kilátás.

Egészséget befolyásoló hatások:
gyenge

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag