Már nem menő a heroin

A heroin népszerűsége leáldozóban van, viszont az intravénás szintetikus szereket egyre jobban kedvelik, a különféle pszichoaktív anyagokról nem is beszélve, amelyek még veszélyesebbek.

A "klasszikus heroinkultúra" leáldozóban van, az intravénás heroin népszerűsége Európában lényegesen megcsappant, a hazai piacról pedig gyakorlatilag el is tűnt. Ez akár jó hír is lehetne, ám kiderült, az úgynevezett szintetikus intravénás kábítószerek egyre több fogyasztót csábítanak - mondta Topolánszky Ákos, a Magyar ENSZ Társaság Kábítószer-ellenes Munkacsoportjának vezetője a Hír24 beszámolója szerint. Ezekből a drogosok napi 15-20 löketet is beadnak maguknak, ez óriási fertőzési kockázatot jelent, és az adatok is azt mutatják, többen szorulnak kezelésre emiatt, mint korábban. A heroint ezzel szemben általában napi 2-3 szúrással "letudják" a kábítószeresek.

A szakember beszélt arról is, Európában egyre több a kábítószer előállítására szakosodott labor. Az "áru" eddig főképp kintről érkezett, mostanra azonban megtermeli magának az öreg kontinens.

Mindeközben pszichotróp szerek árasztják el a piacot, nem beszélve a kábítószereket és pszichotróp anyagokat tartalmazó gyógykészítményekről. Mint mondta, az utóbbi lassan túlnő a klasszikus kábítószer-problémán. Amerikában például már nagyobb forgalmat bonyolítanak ezekkel a szerekkel, mint az egyéb kábítószerekkel összesen, nem számítva a marihuánát.

Csákó Ibolya, az Országos Rendőr-főkapitányság alezredese az új dizájnerdrogokkal kapcsolatban elmondta: "Kati", "Gina" és társaik nagy népszerűségnek örvendenek, vonzóak, szenvedélyesek, ám szeszélyesek és veszélyesek. A fiatalok imádják, hiszen olcsó, könnyű hozzájutni, ráadásul fogyasztásuknak nincs büntetőjogi következménye. Csak a forgalmazók, terjesztők üthetik meg a bokájukat. Az elmúlt nyolc évben csaknem 300 új szintetikus anyaggal gazdagodott a kínálat.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +12, +19 °C

A napos időszakok mellett többször megnövekszik a felhőzet, elszórtan, főleg északkeleten lehet zápor, zivatar. A mérsékelt szél helyeként átmenetileg megerősödhet, 25, 30 fokig melegszik a levegő. Csütörtökön sem érvényesül fronthatás, de a változékonyság kettősfronthoz hasonló tüneteket válthat ki a fokozottan érzékenyeknél. Fejfájás és migrén jelentkezhet, ingadozhat a vérnyomás, felerősödhetnek az emésztési problémák. A szabadban ingadozó hő- és komfortérzetre kell készülni. Egyesek alvászavarokat tapasztalhatnak. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)