Leszokás: ötödszörre sikerül?

Egy átlagos dohányos már legalább négy sikertelen leszokási kísérleten van túl, a dohányosok egynegyede pedig azt sem tudja, hányszor próbált már meg leszokni.

Bár a dohányosok aránya a szigetországban egyre csökken, a felmérések szerint a brit dohányosok közel 20 százaléka egyszerűen képtelen a leszokásra. A Brit Szív Alapítvány kutatásai szerint a dohányosok 82 százalékénak volt már legalább egy sikertelen leszokási kísérlete. A 2010 megkérdezett dohányos közül minden tizedik saját bevallása szerint kitartóan, de eredmény nélkül küzd saját függősége ellen. A dohányosok 40 százaléka pedig már túl van 4-21 sikertelen leszokási kísérleten.

A vizsgálatot végző szakértők a dohánytermékek csomagolásának egységesítésére szólítják fel a kormányt, ezzel ugyanis a kutatók szerint mérsékelni lehetne a dohányzás "csáberejét". A kutatók ezenkívül úgy gondolják, a helyi egészségügyi hatóságoknak is nagyobb erőfeszítéseket kellene tenniük a leszokni vágyó dohányosok megsegítésére. "Évente több mint 100.000 Kalkulátorunkkal kiszámolhatja, Ön eddig mennyit költött cigarettára! A felmérések szerint a dohányosok általában inkább anyagi, mint egészségügyi megfontolásból gondolnak a leszokásra. "A dohányosok számának csökkenése az utóbbi években stagnálni látszik: ez is bizonyítja, hogy új stratégiára van szükség a leszokni vágyók megsegítésére" - vélekedett a szakember. "A leszokni vágyókat gyakran dohányos családtagjaik, barátaik és kollégáik is gátolják a leszokásban, ezért van szükség a kormány és a helyi hatóságok hathatós segítségére is. Önkormányzati leszokást segítő programokra és uniformizált csomagolásra van szükség, hogy gyerekeinket már ne fenyegethesse ez az évente több tízezer ember halálát okozó függőség."

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +4, +9 °C
Minimum: +0, +5 °C

Kezdetben erősen felhős, borult lesz az ég, vegyes halmazállapotú csapadék is előfordul, reggel átmenetileg ónos eső is lehet, majd délután nyugat felől csökken a felhőzet, és egyre többfelé kisüt a nap. Élénk lesz az északnyugatira forduló szél, a legmagasabb hőmérséklet 4, 9 fok között alakul. Kedden hidegfronti hatás érvényesül, a távozó front mögött egész nap felléphetnek tünetek. Görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, illetve ingadozhat a vérnyomás is. A napsütés hatására viszont javulhat a hangulat és kissé a közérzet is. Gyengül az immunrendszer. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: