Leszokás: ötödszörre sikerül?

Egy átlagos dohányos már legalább négy sikertelen leszokási kísérleten van túl, a dohányosok egynegyede pedig azt sem tudja, hányszor próbált már meg leszokni.

Bár a dohányosok aránya a szigetországban egyre csökken, a felmérések szerint a brit dohányosok közel 20 százaléka egyszerűen képtelen a leszokásra. A Brit Szív Alapítvány kutatásai szerint a dohányosok 82 százalékénak volt már legalább egy sikertelen leszokási kísérlete. A 2010 megkérdezett dohányos közül minden tizedik saját bevallása szerint kitartóan, de eredmény nélkül küzd saját függősége ellen. A dohányosok 40 százaléka pedig már túl van 4-21 sikertelen leszokási kísérleten.

A vizsgálatot végző szakértők a dohánytermékek csomagolásának egységesítésére szólítják fel a kormányt, ezzel ugyanis a kutatók szerint mérsékelni lehetne a dohányzás "csáberejét". A kutatók ezenkívül úgy gondolják, a helyi egészségügyi hatóságoknak is nagyobb erőfeszítéseket kellene tenniük a leszokni vágyó dohányosok megsegítésére. "Évente több mint 100.000 Kalkulátorunkkal kiszámolhatja, Ön eddig mennyit költött cigarettára! A felmérések szerint a dohányosok általában inkább anyagi, mint egészségügyi megfontolásból gondolnak a leszokásra. "A dohányosok számának csökkenése az utóbbi években stagnálni látszik: ez is bizonyítja, hogy új stratégiára van szükség a leszokni vágyók megsegítésére" - vélekedett a szakember. "A leszokni vágyókat gyakran dohányos családtagjaik, barátaik és kollégáik is gátolják a leszokásban, ezért van szükség a kormány és a helyi hatóságok hathatós segítségére is. Önkormányzati leszokást segítő programokra és uniformizált csomagolásra van szükség, hogy gyerekeinket már ne fenyegethesse ez az évente több tízezer ember halálát okozó függőség."

)
Megújult a HáziPatika! (x)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +15, +20 °C
Minimum: +4, +11 °C

A felhőátvonulások mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Szórványosan alakul ki zápor. Erős, olykor viharos lesz az északnyugati szél, 15, 20 fok közötti maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Hétfőn nem jön újabb front, de még mindig hidegfronthoz hasonló hatás lesz tapasztalható. Görcsös fejfájás, izomgörcs léphet fel, sokan ingerlékenyek, nyugtalanok lehetnek. Az összetett légköri helyzet több panaszt is okozhat. Érdemes megnézni a meteogyógyász® alábbi napi tanácsait! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: