Gyújtson rá "síron túli" hangulatban!

Ön mit szólna, ha az öngyújtója minden rágyújtásnál elsiratná? Megijedne, zavarba jönne, vagy egyszerűen nem törődne vele és rágyújtana újra?

Indiában mindenesetre bevált a módszer. Az utcán kihelyezett elektromos öngyújtók egyikét a Cancer Patients Aid Association (Rákbetegek Segélyszervezete) egy figyelemfelkeltő akció keretében lecserélte egy olyanra, mely a "Ram Nam Satya Hai"-t kántálta. Ez utóbbi nem más, mint egy gyászvers, magyarul körülbelül annyit tesz "Ráma neve Igaz", melyet az indiaiak akkor kántálnak, amikor a halottat hamvasztani, elégetni viszik. A rágyújtani vágyók többségét annyira sokkolta a kántálás, hogy inkább eldobták vagy legalábbis elrakták cigarettájukat, és elmentek.

Az akcióról szóló angol cikket teljes terjedelmében a -en olvashatjuk, itt pedig megtekinthetjük a sajátos dohányzásellenes kampányról készült felvételeket.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +30 °C
Minimum: +13, +18 °C

Hazánkban szombaton délelőtt közepesen felhős ég mellett időnként erősen felhős időszakok is előfordulnak, helyenként zápor, kisebb eső is kialakulhat. Délután folytatódik a változóan felhős idő, továbbra is előfordulhat egy-egy zápor, esetleg zivatar. A szél napközben eros északi lesz. Hajnalban 13, 18 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 30 fok között alakul. Késő este 14, 19 fok lesz. Szombaton gyenge hidegfronti hatás érvényesül. Enyhébb görcsös panaszok jelentkezhetnek, például görcsös fejfájás és izomgörcsök. Az arra hajlamosaknál ingadozhat a vérnyomás, egyesek nyugtalanságot tapasztalhatnak. A szél csökkenti az érzett hőmérsékletet, a szórványos záporok miatt az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció