"egy arra járó ember levágott a kötélről"

Kétszáz kilométeres gyalogúton tér vissza az alkoholizmusából kigyógyult sároseperjesi hajléktalan (Presov) férfi az alkoholelvonó intézetbe, hogy ott ünnepelje meg ötvenedik születésnapját.
Anton Michalík hétfőn sajtótájékoztatón mondta el az újságíróknak, mennyire hálás az orvosoknak, akiknek köszönhetően 2006 januárjától egyetlen korty alkohol sem ment le a torkán. A tizenhat éve hajléktalan, jelenleg menhelyen lakó kőműves előadta, hogy évekkel ezelőtt az italozás miatt kellett megválnia a családjától. Több öngyilkossági kísérletéről is beszámolt.
Elmondta: legutóbb egy Kassa melletti erdőben akasztotta fel magát, ahol egy teljes éjszakán át úgy lógott a kötélen, hogy csak a lábujjhegye érte a földet. "De mert Istennek tervei vannak velem, egy arra járó ember levágott a kötélről" - mondta. Akkor hálából Bártfáról gyalogolt el Pozsonyba, és a félezer kilométeres úton egy csöppnyi alkoholt sem ivott.
Most, hogy a napokban ötvenéves lesz, Sároseperjesről gyalog indul el a kétszáz kilométernyire fekvő sutói (Sútovo) elvonóba, ahol oly sokat segítettek neki az italozás leküzdésében. Szerinte azonban az alkoholizmus gyógyíthatatlan betegség, lehetetlen leszokni róla.
Anton Michalíknak egyébként saját, egy ideje elhanyagolt internetes honlapja is van, amelyet az előző szlovák kormány miniszterelnök-helyettese, Ivan Miklos adományából hozott létre, s azon gyalogos barangolásait, italozásait, valamint az itallal küzdő pokoljárását írta le. Az ilyen írásokat legszívesebben kötelező tantárggyá tenné, hadd okuljanak belőle a fiatalok.
A www.chodectono.sk webcímen bejegyzett honlap magyarra fordított címe egyébként www.gyalogtóni.sk .
STOP
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Nincs front

Maximum:
+2, +7 °C
Minimum:
-4, +1 °C

Hazánkban kedden délelőtt fokozatosan növekszik a felhőzet, helyenként futó hózápor, havas eső előfordulhat.

Egészséget befolyásoló hatások:
gyenge

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag