Az e-cigi így betegít meg

Az amerikai járványügyi hatóság nyilvános adatbázisa szerint már több mint 1000 megbetegedés köthető az elektromos cigarettához.

Az Egyesült Államok 48 államából jelezték a megbetegedéseket, 18 páciens bele is halt a betegségbe. Az esetek miatt újra előtérbe kerültek az e-cigaretta hatásait vizsgáló kutatások. Mostanra beigazolódott, hogy az e-cigi nem hatékony eszköz a dohányzásról való leszokáshoz. A feltételezés pedig, hogy az elektromos cigaretta kevésbé ártalmas a hagyományos dohánytermékeknél, egy nagyon veszélyes tévhit. Hasonló a helyzet az úgynevezett füstmentes dohánytermékekkel is, amelyek szintén nagyon népszerűen a fiatalok körében.

elektromos cigaretta, e-cigaretta, e-cigi, dohányzás, megbetegedések, halálesetek, járvány, függőségek
elektromos cigaretta, e-cigaretta, e-cigi, dohányzás, megbetegedések, halálesetek, járvány, függőségek

Az e-cigaretták szívása egyfajta járvánnyá vált. Már 1008 esetben tudták bizonyítani, hogy az elektromos cigaretták egészségkárosodást okoztak, a konkrét kiváltó okot azonban eddig még nem sikerült azonosítani. A tudósok azt feltételezik, hogy az aromatizált, vagyis ízesített e-cigarettákban - az utántöltő készülékekben vagy a töltőfolyadékban - van a káros vegyi anyag.

Lejárt az e-cigi ideje

Az e-cigi rejtélyes tüdőbajt okozhat - részletek itt!

Ahogy már korábban megírtuk, Donald Trump amerikai elnök az aromatizált e-cigaretták betiltására készül. "Ez rengeteg problémát okoz, emberek, főleg fiatalok halnak meg emiatt, ezt nem engedhetjük meg" - fogalmazott az elnök. Az adatok szerint az Egyesült Államokban 2016-ban mintegy 10 millióan szívtak elektromos cigarettát. Az e-cigit szívók több mint a fele 35 éven aluli, átlagéletkoruk 19 év.

Szeptember közepén Andrew Cuomo javaslatára New York állam elsőként tiltotta be az ízesített e-cigaretták forgalmazását. Ez egyelőre 90 napig érvényes, de a tiltás megújítható. Michigan államban is elfogadtak egy erről szóló törvényt, de az még nem lépett életbe. Rhode Island és Massachusetts államokban már dolgoznak a tiltást kimondó törvényen, és amerikai sajtóértesülések szerint ezt fontolgatják Illinois, New Jersey és Delaware államokban is.

Kalifornia egyik megyéjében és San Franciscóban szintén betiltották már az aromatizált elektromos cigarettákat.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: