+13° - +25°
Nincs front

Ketamin

A ketamin a humán- és az állatgyógyászatban (kutya, macska, ló) sebészetben használt szer, ám partidrogként is használják a fiatalok.

Hatóanyaga(i):

ketamin-hidroklorid

Tipológia:

disszociatív szer, partidrog, szintetikus drog

Alternatív megnevezés:

I-por, ica, Í, pörgős ica, keta, ilonka, K, különleges K, szuper K, szegények kokainja

Miről ismerhető fel:

fehér por, vagy kis üvegcsékben, ampullákban folyadék formájában kereskednek vele

Felhasználási mód:

A humán- és az állatgyógyászatban (kutya, macska, ló) sebészetben használt szer. A gyógyszerként kapható folyékony, injekciózható ketaminoldatot porrá alakítják (vagy ebben a formában izomba injekciózzák, megisszák), ezért szippantással "élvezhető" leginkább, néha pedig dohány vagy marihuána kíséretében elszívják.

Ketamin

Hatása:

Kis adagban pszichostimuláns, nagyobb adagokban fájdalomcsillapító hatással is rendelkező érzéstelenítő, valamint hallucinogén hatású szer. Megemeli a pulzust és a vérnyomást, émelygést, zsibbadtságot, depressziót, emlékezetkiesést és végzetes légzési problémákat okoz. A felhasználó álomszerű állapotba kerül tőle, minden homályos, lelassult és ködös lesz. Jellemzők továbbá a komoly hallucinációk (látástorzulás, az időérzék, az értelem és az identitás elvesztése), a delírium, a kontrollálatlan motorfunkciók, az amnézia.

Alkohollal keverve hányás, hasmenés jelentkezik, magasabb dózisban ún. K-lyuknak nevezett hatást okoz, ami egy testen kívüli, halálközeli élmény. Hatásai általában 2 órán belül megszűnnek. Hazánkban kábítószernek minősül, vagyis a törvény bünteti mind a fogyasztását, birtoklását és előállítását.

Túladagolás tünetei:

Túl magas dózis elfogyasztása eszméletvesztéshez vezethet.

Elvonási tünetei:

Ritkán számolnak be elvonási tünetekről, és nem jellemző a kényszeres fogyasztás sem.

Veszélyei:

Egészségkárosodás, vizelés- illetve húgyúti problémák jelentkezhetnek, Leggyakrabban paranoiás téveszmék és kóros egocentrikusság fordulhat még elő.

Mi utalhat droghasználatra:

Fehér por kis zacskókban, gyógyszeres ampullák.

Érdekesség:

A fiúk a klubból sorozatban már az első részben ezt a szert ajánlják egymásnak a szereplők (Brian Justinnak), a 21 gramm című filmben pedig Cristina él a ketamin és alkohol kombinációjával.
Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait